20-åringen, som för några år sedan draftades av klassiska Philadelphia Flyers, från Oskarshamn är inne på sin tredje säsong i högsta serien – men har inte tidigare spelat till sig en så stor och viktig roll. Förra säsongen slutade med tolv poäng på 51 matcher och nu är han redan uppe på sju.

På bara tio matcher.

Mot formsvaga Leksand (5–2) var han inblandad i det mesta av det bästa.

Artikelbild

| Adam Helewka.

 

Först skickade han in viktiga och snabba kvitteringen till 1–1 och sedan spelade han snyggt fram Adam Ginning till 2–1 och Max Lindroth till 3–2. I andra perioden satte Andrew Gordon med ett direktskott 4–2 i numerärt överläge och. . . jodå, Lycksell var på isen även då.

Tre nya poäng och fortsatt i topp i den interna poängligan. Bra med pucken, kreativ och initiativrik.

Stundtals var det rena rama showen i Tegera arena.

– Kul att det lossnade, men jag säger som jag sagt tidigare. Jag försöker bygga vidare på mitt spel och får tacka mina kedjekompisar (Filip Karlsson och Henrik Törnqvist) för hjälpen. Vi vill spela samma typ av hockey och trivs tillsammans, sa Olle Lycksell.

Tre poäng på en period händer inte så ofta.

– Nej, jag vet inte riktigt vad som flög i mig. Haha. Nu blir det glada miner på vägen hem. Jag hoppas och tror att det här kan vara en del av vändningen.

 

Ni kanske minns att han hade en rätt bra höst även förra året. Då oftast i en kedja med Johan Södergran och Adam Brodecki, där ingen av de två sistnämnda längre är kvar. Södergran tog till och med chansen att sticka över Atlanten och återfinns numera i Los Angeles organisation.

Ju längre säsongen led i fjol och bensinen tog slut för LHC gällde det även för Olle Lycksell. Med flera tunga namn borta har tanken hela tiden varit att talangen nu verkligen ska ges chansen och så här långt har han växt till sig och tagit väl till vara på ökat förtroende.

– Jag tycker själv att jag har mognat och lär mig mer och mer hela tiden. Sedan är det klart att det betyder mycket att få mer speltid och vara mer delaktig i olika situationer. Det växer du också av. Självförtroende betyder mycket, sa han.

 

Det allra viktigaste var förstås de tre poängen som innebar att LHC lämnade den tidiga jumboplatsen i tabellen. Med blå hemmatröjorna på kom den första och så efterlängtade bortatriumfen.

– Vi har på sistone pratat en hel del om vikten av att skapa längre anfall för att skapa mer och bli effektivare framåt. Det lyckades vi med. Skönt att visa oss själva och alla andra att vi kan göra mål också, sa Olle Lycksell.