– Det är ingen panik än. En sak om vi känt att vi varit nedpressade och chanslösa i varenda match, men jag lovar att ingen av oss känner så. Det här var ett steg på rätt väg och nu är det bara att ladda om för Malmö på lördag. Vi får se till att vinna då i stället.

Så uttryckte sig 20-åringen från Oskarshamn strax efter klockan halv tio på torsdagskvällen.

Det såg lovande ut när han spräckte nollan i bortamötet med Skellefteå, men vändningen kom och med fem bortamatcher avverkade har Linköping HC ännu inte tagit en enda poäng utanför Saab arena. 

Artikelbild

| Bert Robertsson föll på sin gamla hemmaplan.

– Det kändes som vi kunde ha fått mer med oss från den här matchen, sa Olle Lycksell efter 1–3-förlusten.

Rätt så.

 

Efter bottennappet mot HV 71 häromsistens där LHC tydligt vek ned sig var det mycket som var bättre nu. En annan inställning, en annan energi och skarpare spel och struktur både framåt och bakåt. Men trots den vassaste bortainsatsen så här långt blev det inga poäng med på charterflyget hem från Västerbotten.

Artikelbild

| Andrew Gordon försökte, men stoppades av Skellefteåkeepern.

– Kul att se vi den här gången ändå höll det uppe i 60 minuter. Det kunde ha slutat hur som helst, sa Olle Lycksell.

Talangen – draftad av Philadelphia – slog igenom i SHL-hockeyn i fjol, men hade liksom hela laget en betydligt mörkare andra halva av säsongen. Nu har han inlett starkt, varit kreativ framåt och legat bakom mycket. Målet mot Skellefteå, som betydde ledning i andra perioden, var hans andra för säsongen och fjärde poängen totalt.

Artikelbild

| Olel Lycksell gjorde en ny bra match, men det räckte inte.

– Jag försöker bygga vidare på mitt spel och får bra hjälp av (Henrik) Törnqvist och FIlip (Karlsson) i kedjan. Vi trivs tillsammans, sa målskytten.

Men glädjen kom alltså av sig.

Skellefteå kvitterade och det avgörande målet kom i tredje perioden när utnyttjade Robin Alvarez ett grovt misstag av olycklige backen Adam Ginning. LHC gjorde en sista forcering och ovannämnde Lycksell låg bakom en av de bästa chanserna, men Henrik Törnqvist fick inte träff – och hamnade sedan i vägen för Hampus Larssons skott direkt efter. 

– Vi hade behövt göra mål där, sa Lycksell.

 

LHC-tränaren Bert Robertsson var tillbaka i sin tidigare hemmaarena, men i "fel" bås och föll tungt.

– Det här var surt. En bra bortamatch, men behöver så klart poängen. Vi krigade på och hade jättefina lägen, men saknade kylan. Det blev lite krampaktigt, sa han till C more.