LÄS MER: Nya besked om LHC:s backstjärna

LÄS MER: LHC-beskedet om stjärncentern

Bakgrunden har ni säkert koll på. I höstas lånades 21-årige backen in av LHC – från Frölunda. Nu väntar match mot det lag som han egentligen tillhör.

– Jag har spelat i Frölunda sedan jag var 16, så det är klart att det blir en speciell och annorlunda match. Men jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli kul. Man har en jäkla lust att slå dom.

Så uttryckte sig Kristoffer Gunnarsson efter avslutad träning på onsdagen.

Han log när han sa det där sista.

– Egentligen är det först den här veckan som jag har tänkt på det. Det har varit så mycket med alla andra matcher. Det blir en ny situation för mig och känns lite viktigare än en vanlig match.

Haft någon kontakt med några spelare i Frölunda?

– Nej, det är full fokus här.

Den defensivinriktade backen fick inte mycket istid i Frölunda under hösten, men har spelat betydligt mer i Linköping (drygt 14 minuter per match).

– Det blev jättebra för alla parter. Jag trivs kanon och tycker att jag får det förtroende som jag förtjänar. Jag har fått spela mer än vad jag hade vågat hoppas på och det betyder mycket för att komma in i matcherna.

Nöjd med insatserna?

– Inte med alla matcher, skulle jag säga. Jag tycker att jag har hållit en hyfsat jämn nivå, men det har varit en del nedgångar också. Spelsystemen är ganska lika, så det gjorde att omställningen inte blev så stor, säger Kristoffer Gunnarsson, som har ett år kvar på kontraktet med Frölunda och enligt planerna ska tillbaka dit efter säsongen.