En, två, tre. . .och nu är Linköping HC uppe i sex raka förluster på hemmais. Det var 2–0 mot Malmö i Saab arena, det blev 2–3 och fortsatt mörker i jakten på en slutspelsplats i SHL-hockeyn.

Ännu en match med ledning.Och framförallt:

Ännu en match med tappad ledning.

Samtidigt som stora och tunga Malmö pumpade på blev LHC allt mindre. Det är sällan det så tydligt syns hur det saknas självförtroende och mental kraft. Nu krävs att Brynäs inte vinner senare under lördagen för en placering på rätt sida om topp tio-strecket.

Med Frölunda och Luleå gånger två närmast på programmet ser läget ännu värre ut i skräck. . . förlåt, streckstriden.

LHC inledde något avvaktande, men tog över och gjorde en stark avslutning på första perioden inför 6 800 åskådare.

Mål blev det också.

Derek Roy satte 1–0 i numerärt överläge och Lukas Bengtsson ökade strax senare till 2–0. Så långt allt väl, men likt många gånger tidigare under säsongen såg det annorlunda ut i andra perioden. Frederik Storm styrde tidigt in reduceringen och även om LHC skapade en del framåt var det fortsättningsvis betydligt mer av bortatryck och längre anfall.

LHC blev passivt i egen zon och Jacob Johansson – som efter många matcher med Jonas Gustavsson fick chansen i målet – hade en hel del att bestyra. LHC-keepern klarade mycket, men inte när Pontus Netterberg med en styrning fixade 2–2-kvittering ganska tidigt i tredje perioden.

Sedan dröjde det inte länge förrän Max Görtz också satte 2–3. Hemmalaget försökte komma tillbaka efter det, flyttade upp spelet men förmådde inte skapa tillräckligt mycket konstruktivt framåt.