61-åringen har två treåriga sejourer i Linköpings HC bakom sig och kom den här säsongen tillbaka till högsta serien. Men inte så länge. Efter Brynäs svaga start fick han sparken och har sedan dess varit utan arbete.

Nu är det klart att han går in som en slags mentor i allsvenska topplaget Almtuna.

Och i en intervju med UNT framhåller veteranen, som blev svensk mästare med Brynäs 1999, att det efter över 30 år som tränare inte är aktuellt med några nya uppdrag.

Artikelbild

Han säger:

– Det där med att stå på isen och träna ett lag ... det har jag gjort. Det känns som om den tiden är förbi. Niklas Wikegård har sagt till mig i flera år att jag borde sluta och göra något annat inom hockeyn, något åt mentorshållet.

Om rollen i Almtuna:

– Jag kommer att vara nere i Uppsala en eller två gånger i veckan. Tränarna ska inte känna mig som något hot. Jag är här för att jag hoppas kunna bidra med något och vill inte oroa eller trampa någon på tårna. Om den känslan finns så kliver jag år sidan direkt.

Roger Melin avslutade tiden i Linköping med att ta laget till tre raka SM-semifinaler – där det blev förlust mot Skellefteå varje gång.