LHC-backen Sidney Morin hostar lite lätt när hon kliver ut ur LHC:s omklädningsrum efter att ha firat segern.

– Jag har blivit lite sjuk och har inte sovit så mycket, men jag kände att jag var tillräckligt utvilad i går kväll. Det var skönt att vara tillbaka med laget och vinna, säger hon och ler.

Hon har varit borta i de tre första kvartsfinalmatcherna och följt laget på avstånd medan hon själv representerat USA.

– Jag följde laget när jag var borta. Antingen kollade jag på matchen på mobilen i bussen eller så tittade jag på statistiken. Det var väldigt jobbigt att se att de förlorade den första matchen men jag visste att de skulle kriga tillbaka. Jag är väldigt stolt över gruppen som fixade två segrar efter det, säger hon med stolthet i blicken.

Trots den lättare sjukdomen hon dragit på sig under hemfärden till Sverige såg hon pigg ut på isen. Vid 1–0-målet var det hon som levererade en perfekt pass från defensiv zon upp till anfallet som resulterade i att Denise Altmann spräckte nollan. Vid 2–0-målet var det hon själv som hittade nät efter att ha tryckt pucken mot mål från blålinjen i powerplay. Vid 4–0-målet, som också blev det sista, var det Morin som levererade assisten.

– Jag tyckt jag spelade bra men jag hade inte klarat av det utan mina lagkamrater. Det är en lagsport och jag är bara glad över att kunna tillföra till spelet, säger hon och ler.

Ni visste om att ni skulle ha en match till på er att ta hem kvartsfinalen om ni inte hade vunnit i dag. Vad är det som gör att ni lyckas ta er samma för att avgöra redan nu?
Artikelbild

– Vi gick ut med inställningen att vi inte skulle förlora. Vi hade allt att vinna i dag. Jag tror det syntes. Vi tog inte bort foten från gaspedalen utan bara fortsatte tycka på. Vi var osjälviska och måste fortsätta vara det för att kunna fortsätta framåt.

En till spelare som var bra var LHC-målvakten Evelina Suonpää som höll nollan, trots att Djurgården stundtals fick tryck mot mål.

Artikelbild

– Hon gjorde det enkelt för oss och såg till att vi fick med oss segern. Nu är det bara att ställa om vårt fokus mot semifinalerna.

I semifinalen väntar Modo, laget som Sidney Morin själv spelade i under förra säsongen. Ett lag som kom tvåa i serien och slog ut Brynäs i tre raka matcher. Den första matchen spelas under tisdagen på bortaplan.

Artikelbild

– Nu får vi ledigt imorgon för att ge oss ut på vägarna för att ta oss till Örnsköldsvik på måndag. Det kommer bli en bra strid och också roligt för mig att komma tillbaka dit och spela. Om vi bara fortsätter fokusera på vårt spel, åker mycket skridskor och aldrig ger upp kommer vi komma långt.