Slutspelsäventyret tog slut fortare än tänkt för Linköpings HC. Tabelltrean hade 2–0 i matcher mot tabellsexan, men vändningen kom och medan Växjö spelar vidare om guldet spelar inte LHC igen förrän i höst.

Som Corren berättat tidigare är det klart att flera toppspelare försvinner – men redan nu har klubben säkrat flera nya spelare. General managern Fredrik Emvall ville inte ge några kommentarer efter söndagens uttåg, men enligt vad Corren erfar är minst en ny trio klar för spel till nästa säsong.

Storebror

Det är backen Niclas Lundgren (Växjö) samt anfallarna Emil Sylvegård (Luleå) och Ken André Olimb (Düsseldorf). Den sistnämnde har gjort ett par starka säsonger i Tyskland, men väljer nu spel i SHL. LHC vill också ha storebror och förre Frölundafavoriten Mathis, men där är första alternativet att stanna i Schweiz. Om inte så blir fallet vill norska landslagsbröderna helst spela tillsammans.

Femton spelare har kontrakt över minst nästa säsong, men för några av dem finns ändå frågetecken. Inte minst på backsidan där Chad Billins har en klausul som gör att han kan bryta för spel i en utländsk klubb och där Chicago avgör vad som händer med både Gustav Forsling och Carl Dahlström.

Lämnar

Klart är att Jonas Junland, Daniel Rahimi, Nick Sörensen och Nichlas Hardt lämnar, men det stannar med all säkerhet inte där. Räkna med en betydligt större omsättning än så. Som vanligt.

Ni ser själva läget i faktarutan här intill.