Nu är centern tillbaka i LHC

Dan Pettersson är tillbaka i LHC. "Nu får vi se till att vända på det här", säger centern.

Dan Pettersson.

Dan Pettersson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-12-02 12:48

Fyra raka förluster och ännu tuffare tabelläge – då väljer Linköping HC att agera. Dan Pettersson hämtas tillbaka efter utlåningen till allsvenska Västervik och kommer med största säkerhet att spela redan i viktiga hemmamötet med Skellefteå i Saab arena på torsdag.

– Jag är redo, säger han.

– Han är högaktuell, säger Bert Robertsson, tränaren.

Efter en vår, sommar och höst blev 26-åringen för några veckor sedan spelklar efter sin knäskada – och för att hitta formen lånades han ut till allsvenska Västervik på obestämd tid. Men nu är han tillbaka i Linköping och tränade med laget igen på måndagen.

– Det känns bra, det har varit perfekt med mycket matcher för att komma in i grejerna. Jag har fått spela mycket och i olika situationer. Kroppen har känts bra hela tiden, men klart att du kan sakna tajmning och sånt. Det blir en helt annan puls på matcher än på träningar, säger Dan Pettersson.

Defensivinriktade centern svarade på sex matcher i Västervik för två poäng.

– Vi vann bara två matcher när jag var där, men vi spelade bättre än så.

Vad hoppas du kunna tillföra i LHC?

– Framförallt det som jag kunde tillföra i fjol. Det defensiva. Vara stabil och aggressiv i egen zon, vinna tekningar och spela box play. Det är mina styrkor.

Märks det att du kommer tillbaka till ett slag med stukat självförtroende?

– Det är klart att du märker en skillnad jämfört om det blivit fyra raka vinster. Det finns ingen som är nöjd med situationen och det är så det ska vara. Jag ska försöka komma in med ny energi och så får vi se till att vända på det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!