Nu hoppas LHC-basen på lugn och ro

November är här – och SHL-jumbon Linköping HC har inte råd med att det blir mörka november. ”Jag vet inte om det där finns längre”, säger Niklas Persson.

Niklas Persson hoppas att LHC ska lyfta från jumboplatsen.

Niklas Persson hoppas att LHC ska lyfta från jumboplatsen.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-11-11 07:00

General managern har haft en arbetsam höst och på grund av skador och dåliga resultat lassat in inte mindre än fyra sena nyförvärv: i tur och ordning Axel Ottosson, Adam Helewka, Sam Lofquist och Jarno Kärkki.

De tre förstnämnda har kontrakt säsongen ut, medan finske Kärkkis korttidsavtal går ut om en knapp månad.

Vad som händer efter det är oklart.

– Han konkurrerar på samma sätt som alla andra. Gör han bra ifrån sig vill vi säkert ha honom kvar. Sedan vet man inte vad som händer med skador. Mot Leksand för några veckor sedan hade vi femton forwards att tillgå. Sedan tog det inte lång tid förrän det av olika anledningar bara var elva kvar, säger Niklas Persson.

Om inget oförutsett inträffar är Joe Whitney klar för comeback i veckan som kommer. Patrik Lundh och Dan Pettersson väntar läkarbesked inom kort, men som vi berättade häromdagen kan Petterssons comeback dröja något på grund av en krånglande häl. Likt Lundh är Filip Karlsson borta ett tag till.

– På papperet är vi 16 forwards, men just nu är det definitivt inte aktuellt med någon utlåning eller liknande, säger Persson.

Kan det bli aktuellt med ytterligare värvningar?

– Lika bra att inte säga för mycket, men det är inte så att jag söker lika aktivt. Nu hoppas jag att vi kan få lite lugn och ro och bygga upp gruppen igen.

Två raka segrar före uppehållet – har det vänt nu?

– Jag vet inte vad som skulle ha vänt. Vi måste fortsätta att tro på det vi gör och ödmjukt göra rätt saker. Då kommer också resultaten.

Under femtielva säsonger som spelare har Niklas Persson många gånger upplevt det som brukar kallas för mörka november. En ofta tuff period där chansen fanns att både vinna och förlora många tunga poäng.

LHC-basen säger:

– Jag vet inte om det där finns på samma sätt längre. Visst, det kan vara lika kolsvart och trist väder och matcherna känns kanske inte alltid lika roliga som i september och april…men samtidigt ökar publiken och det är så jämnt och så viktigt hela tiden.

– Det är inte heller lika tätt med matcher som tidigare och därmed inte lika många poäng att spela om. Men klart att det är en betydelsefull period som väntar, säger Persson.

Linköping HC är med 15  poäng just nu sist i SHL-tabellen – men med bara en poäng till Växjö, två till Oskarshamn och Leksand samt tre till Brynäs. I veckan väntar hemmamöten med Leksand (torsdag) och Djurgården (lördag).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!