LÄS MER: LHC storfavorit inför uppehåll

– Ett skönt avslut på den här delen av säsongen. En skön vinst efter en bra prestation, säger LHC-tränaren Madeleine Östling efter segern med 7–0 (2–0, 1–0, 4–0) i Angered arena.

LHC har tidigare slagit tabelljumbon Göteborg med 14–0 och 8–0 hemma och 3–0 borta. Nu blev det en ny nolla bakåt och ny storseger.

– Vi körde på riktigt bra. Det fattas några toppar i vårt lag, men vi har ett brett lag. Det gäller att se alla matcher som likvärdiga, det spelar roll i slutändan hur många mål man gör och hur många man släpper in, säger Madeleine Östling.

Göteborg hade en vass målvakt i Nicole Jackson. Om hon inte varit på tå kunde det blivit många fler LHC-mål. I Linköpingslaget stod Lisa Nordlöf i mål och gjorde det bra, Göteborg hade en del chanser.

– Laget hjälpte henne bra också, berömmer tränaren.

LHC gav juniorerna i division 1-laget, Marthe Brunvold och Thea Jörgensen, chansen och Jörgensen blev målskytt.

LHC-laget skingras nu under två veckor då spelarna får egna träningsprogram. Återsamlingen är 2 januari och nästa SDHL-matcher 5-6 januari. Hemmamatcher mot HV71 och AIK blir det i trettonhelgen.

För Madeleine Östling blir det julfirande hos brorsan i Örebro och sedan ska hon åka till England med en kompis.

Det blir att besöka hockeycampen som Storbritanniens landslag har och även se en fotbollsmatch live med hennes favoritlag Manchester United.

Målen, LHC: Moa Wernblom 2, Ingrid Morset, Thea Jörgensen, Pernilla Winberg, Nicoline Söndergaard Jensen, Madelen Haug Hansen. Publik: 47.