Tung förlust mot Mora (2–4) häromsistens gör att Linköping HC är ute efter revansch i SHL-hockeyn. Utöver trion Sebastian Karlsson, Mattias Bäckman och Almen Bibic är det nu klart att även James Wright och förstamålvakten Jonas Gustavsson missar matchen mot Djurgården på Hovet i Stockholm.

Wright är, som vi berättade redan under fredagen, sjuk medan Gustavsson saknas av familjeskäl. Det innebär att Jacob Johansson får chansen från start, med Jesper Myrenberg som back up-keeper i båset.

I övrigt ser LHC-laget ut som väntat. Jimmy Andersson tar Wrights centerplats och spelar med Andrew Gordon och Joe Whitney. Den sistnämnde var petad senast, men får nu en ny chans. Filip Karlsson får ny omgivning med Adam Brodecki och Nick Sörensen.

Djurgården har gått igenom en tuff period, men fick en efterlängtad boost efter bortasegern mot Skellefteå på bortaplan senast. Den så framgångsrika förstakedjan med Daniel Brodin, Jacob Josefsson och förre LHC-aren Jakob Lilja är återförenad efter Josefssons skada.

Storpublik väntas på Hovet med fullsatta läktare.