Fyra matcher mot SHL-motstånd har slutet med förlust – men mot allsvenska AIK inför några hundra åskådare i Nyköping kom till slut den efterlängtade vinsten under försäsongen.

Det blev 4–0 (1–0, 1–0, 2–0) och det var inget snack.

Det kunde och borde ha blivit ännu mer.

Fortsatt under försäsongen är det framförallt mål i fem mot fyra som gäller för LHC.

Första perioden såg ut att sluta utan nätkänning, men med minuten kvar fick nye backen Max Lindroth bra träff från blå linjen och pucken letade sig in bakom August Hedlund i AIK-kassen. Det var också signalen till en klar uppryckning och tempohöjning i period två.

LHC ökade trycket, tillbringade betydligt mer tid i offensiv zon och vann skottstatistiken med hela 19–5 under 20 minuter. Ett mål gav det också när Olle Lycksell spelade fram till Jimmy Andersson som sköt direkt.

Annars var det då och då en passning för mycket när lägena dök upp, men gott om möjligheter för utökad målskörd.

Även trean kom i power play. Olle Lycksell, som startade som trettonde forward, svarade för kvällens andra assist när han hittade till Simon Lundmark vid bortre stolpen. Dessförinnan hade AIK:s Jacob Dahlström drabbats av matchstraff efter en tackling mot huvudet på Sebastian Karlsson.

Ovane målskytten Anton Mylläri ökade ytterligare efter ett vasst anfall och frånsett några delar av första perioden var det klasskillnad. LHC spelade betydligt mer intensivt, vann tillbaka puckar och allsvenska laget hann inte med när tempot trissades upp.

Det betydde också en hel del utvisningar som ytterligare förstärkte överlägsenheten och var det något som LHC fick träna på så var det spel i numerära överlägen.

Mattias Bäckman vilades, men det var enligt uppgift bestämt innan och en försiktighetsåtgärd med tanke på skadehistoriken. I övrigt såg LHC-laget ut som det kan komma att göra i SHL-premiären mot Djurgården om drygt två veckor.

Då, och i de avslutande träningsmötena med Malmö och HV, blir motståndet något helt annat.