Nye tränaren inledde träningsmatchandet med två raka förluster i förra veckan: 2–5 mot Djurgården och 0–2 mot Örebro. Under kommande vecka väntar läger i Halmstad och möten med Rögle och Oskarshamn.

Då är tanken att det ska bli mer av aktiv coachning och matchande för seger.

– I de första matcherna har vi velat att se alla i alla olika situationer, men nu ska vi mer och mer skruva till det så att vi spelar och coachar som vi har tänkt att göra under säsongen, säger Bert Robertsson.

Nog för att det är tidigt – men hur mycket skulle ni behöva en seger?

– Det är alltid roligt att vinna. Vi spelar för det. Det är klart att vi skulle må bra av det och att det förstärker känslan av att vara på rätt väg. Sen kommer jag inte få panik om det inte skulle hända.

Under närmaste dagarna kommer att börja tränas och trimmas på formationer för numerära överlägen och även på offensiva spelet i övrigt.

– Nu blir det mer vad vi ska göra när vi har pucken. Prata om det och träna på det, säger Robertsson.

Hur tycker du att defensiven sitter?

– Strukturen där tar ofta längre tid att sätta. Det kan ta ett halvår innan det sitter i ryggmärgen. När inte grabbarna känner igen sig blir det lite kaos. Där får vi jobba med så att det blir bättre struktur och ordning. Små detaljer gör stor skillnad.

Mikael Frycklund vilade från måndagsträningen efter smällen mot huvudet senast och även Filip Karlsson saknades.

– En muskelåkomma. Jag ska inte säga att vi räknar med att de spelar i veckan, men vi hoppas att de ska göra det, säger Bert Robertsson.