Ishockey

LÄS MER:Robertsson är klar

LÄS MER:"Blir Robertssons viktigaste uppgift"

Artikelbild

| Johan Södergrans flytt till LA Kings förvånade Bert Robertsson.

Lugnet före stormen.

LHC:s nya tränare vill, trots att han inte kallar det semester, passa på att göra de saker som det snart finns begränsad tid till.

– Jag vill ta tillfället i akt och vara så mycket det går med familjen. Just semester har vi nästan aldrig i den här branschen. För oss ledare och spelare gäller det att alltid hålla uppe en professionell nivå, säger Bert Robertsson som själv inte sällan deltar i lagets träningspass.

När han svarar i telefonen gör han det ifrån Luleå.

Lugn, samlad och tillsynes pratglad. Ibland kommer det följdfrågor på frågorna och det märks att Bert är en person som bryr sig. Om allt.

10 april var datumet som han, för första gången, presenterades som huvudtränare.

– Det är mycket som är väldigt inspirerande. Med den rollen jag har märker jag att det är många som lyssnar på vad jag har att säga och vill involvera mig i olika delar. Det kan vara allt ifrån hur vi bemöter fans, er i media, sponsorer eller spelare. Jag gillar den delen av vår verksamhet där man knyter flera funktioner samman – samtidigt som jag vill trycka på att vi är många som har väldigt mycket ansvar.

LÄS MER:Han ställer sig i skottgluggen

Då merparten av lagen i SHL så gott som stängt sina trupper är det nästan omöjligt att inte komma in på avdelningarna "center" och "LHC".

Vad händer? När händer det? Kommer det hända?

– Blir det tillfälle att förstärka laget så kommer vi att göra det. Sedan tycker vi att vi har det bra ställt, även om Johan Södergran var ett tapp som vi inte hade räknat med. Det öppnar upp... men det kan lika gärna bli en junior som tar den platsen.

Hur mycket kontakt har du med Niklas Persson?

– Vi har kontakt och pratar frekvent med varandra. Däremot handlar det inte direkt om att vi jagar spelare utan snarare att diskutera saker om laget. Som det ser ut nu tycker jag vi har en jättebred och bra trupp och är det något som ska in och komplettera oss är det något exceptionellt. Någon som verkligen passar in i gruppen och gör oss bättre.

När målsättningarna (eller snarare målsättningen) för säsongen kommer på tal är det ord och inga visor.

– Vi ska till slutspel. Det är inget snack om saken. Jag tycker man kan dra det så långt som att säga att det är ett krav att vi ska dit i vår. Jag vill vara delaktig i en vinnande verksamhet, svårare än så är det inte.

På frågan om vilken spelare i det egna laget han tror kommer få sitt stora genombrott blir det ett duckande svar. I alla fall för tillfället.

– Det finns jättemånga i den här truppen som har en otrolig utvecklingspotential. Jag aktar mig för att namndroppa någon specifik så här tidigt. Det står skrivet i stjärnorna men ska bli väldigt kul att se.

Vid sidan om isen försvann tränarkollegan Klas Östman tidigt till Schweiz och Daniel Tangnes EV Zug.

– Utöver det har det inte varit några oväntade grejer. Daniel (Eriksson) som kom in har en jäkla potential och det känns skönt att ha en sådan kille nära när något sådant händer. Min bestående känsla är att vi håller på att bygga något riktigt bra där alla kan lite på varandra. Intensitet och noggrannhet är något vi jobbar hårt med och om LHC inte velat ha en förändring hade jag ju inte varit här.

Att hela flytten även inneburit en förändring för Bert Robertsson står också klart.

– Jag hittar väl ungefär mellan rinken och där jag bor. Men jag ska försöka vidga den cirkeln. Allt har sin tid, skrattar Bert.