– Nej, han är sjuk, säger Bert Robertsson.

Inte mindre än tio (!) spelare fanns av olika anledningar inte med på isen när Linköping HC genomförde veckans första pass i Saab arena. Utöver de som varit borta tidigare saknades även Jonas Holös, Simon Lundmark (båda på landslagsuppdrag med Norge respektive Sverige), Andrew Gordon, Hampus Larsson och Sam Lofquist.

Den sistnämnde fick en smäll i lördagens segermatch och spelade av säkerhetsskäl inte på slutet, men att han inte tränade nu berodde på förkylning.

– Det är ganska många som ställt frågan vad som hände mot Rögle, men det är lugnt. Sam var rejält förkyld mot både HV och Rögle, men ville verkligen spela. Nu får han ta det lugnt i någon eller några dagar, säger Bert Robertsson.

Vad gäller Gordon och Larsson ska det inte heller vara något allvarligt.

– Vi hade några som var på gränsen inför matchen senast, men som bet ihop och tog sig an matchen som om det vore slutspel. Det gillar vi. Men då kanske de behöver någon dag extra, säger Robertsson.

 

LHC nystartar SHL-hockeyn 14 november mot Leksand och då är förhoppningen att långtidsskadade Dan Pettersson ska vara klar för comeback. Däremot finns risken att det dröjer ytterligare en tid för Joe Whitney. Tanken var att forwarden rent av skulle vara aktuell för spel mot Rögle, men så blev det inte.

– Han har varit och kontrollröntgat sin hand och blir borta minst en vecka till, säger Bert Robertsson.

I övrigt har Filip Karlsson börjat att trappa upp träningen och är något närmare spel än Patrik Lundh.