Så är LHC-läget – de kan försvinna

Kontraktet går ut till våren, men Jaakko Rissanen och LHC har ännu inte börjat att prata om en fortsättning.

Jaakko Rissanen har så här långt svarat för tolv poäng på 19 matcher i LHC-tröjan.

Jaakko Rissanen har så här långt svarat för tolv poäng på 19 matcher i LHC-tröjan.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-28 07:00

– Nej, det är fortfarande tidigt. Det är ingen panik, säger finske centern.

30-åringen har efter en halvdan start spelat upp sig och på sistone fungerat allt bättre i en tänkt toppkedja med Broc Little och Andrew Gordon. Så här års brukar alltid offentliggöras ett eller annat nytt kontrakt, men general managern Niklas Persson har hittills inte presenterat någon förlängning under hösten.

– Inget nytt att rapportera, säger Persson, som är på resande fot under veckan.

I första hand är förstås fokus på att lyfta från utsatta tabelläget, men samtidigt behöver läget ses över inför framtiden. Några tongivande spelare har avtal som minst gäller även över nästa säsong. Det gäller bland andra målvakten ­Jonas Gustavsson, ­backen Jonas Holös samt anfallarna Broc Little, Andrew Gordon och Henrik Törnqvist.

Men för knappt halva laget går kontrakten ut i vår: Eddie Larsson, Sam Lofquist, Anton Björkman, Jaakko Rissanen, Adam Helewka, Patrik Lundh, Olle Lycksell, Joe Whitney, Sebastian Karlsson, Robin Johansson, Filip Karlsson och Axel Ottosson. Jarno Kärkkis nuvarande avtal går ut om några veckor.

Jaakko Rissanen säger:

– Jag trivs med allt, men just nu har jag ingen aning vad som händer. Jag fokuserar bara på den här säsongen. På att spela så bra som möjligt och vinna så många matcher som möjligt.

Närmast väntar bortamöte med Brynäs. En ovanligt viktig match i jakten på en slutspelsplats.

– Jag kollade faktiskt på tabellen i morse och konstaterade just det. Det är en stor match för oss. Vi spelade helt okej i förra veckan, men något saknades för att vi skulle ta chansen att få resultaten med oss, säger Rissanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!