Målet är klart för Linköpings HC inför nästa säsong i SDHL-hockeyn: att ta tillbaka det förlorade SM-guldet.

– Vi jagar ett guldlag, säger Kim Martin Hasson utan att tveka.

USA:s OS-back Sidney Morin presenterades i förra veckan – och ytterligare två nya forwards ska in innan truppen stängs. Av dem ska åtminstone en av dem hamna i kategorin "toppspelare". Martin Hasson vill inte gå in på några namn, men säger:

Artikelbild

– Man kan säga att vi väntar på svar och jag hoppas att det kommer inom kort. Känslan är god och jag tycker att vi ligger bra till. Det är många andra klubbar som har betydligt fler platser att fylla än vad vi har.

När de sista pusselbitarna lagts på plats kommer truppen att innehålla två målvakter, sju backar och elva forwards. De sista postionerna fylls upp med spelare från juniorlaget, där Vadstenabon Micha Dahlberg tar över som tränare efter Peter Johnson som slutar efter lång och trogen tjänst. Vad gäller spelare som lämnar A-laget, och utöver det som presenterats tidigare, är det klart att Emma Holmbom försvinner. Landslagsmeriterade backen gjorde ett tillfälligt inhopp i slutet av förra säsongen, men lämnar nu.

Senare i veckan blir vintens spelschema officiellt, men redan nu kan Sporten avslöja att LHC inleder med SM-finalrepris och prestigemöte mot Luleå 7 september. Den matchen kommer att spelas i Stångebrohallen, men sedan är tanken att damerna betydligt oftare än tidigare ska flytta in i Saab arena.

Hälften av hemmamatcherna under grundserien spelas i den större arenan.

– Några gånger kommer vi att spela efter herrarna och överhuvudtaget ska göras en satsning för att öka intresset, säger Kim Martin Hasson.