I Skellefteå hade tränaren i första hand ansvar för backspel och numerära underlägen. I LHC får han som huvudcoach ett mer övergripande ansvar.

– Man ska inte förstora det där. Man har varit inne och petat i olika delar tidigare också. Jag är intresserad av alla saker och det defensiva spelet transformerar i det offensiva. Så tankegångarna är inte så annorlunda, säger Robertsson.

Hur blir upplägget?

– Daniel (Eriksson) coachar forwards in och ut. Johan (Åkerman) coachar backar in och ut. Sedan hjälps vi åt med resten. Ungefär så.

Du då?

– Box play ligger mer på mig, medan Johan har power play. Han har ett jäkla intresse och mycket kunskap där. Det är klart att man har fallenhet för olika saker och vi har pratat ihop oss om vad som blir bäst. Det handlar om hur vi främst kan få fram våra styrkor och resurser till laget.

Från och med torsdagsmatchen mot hårdsatsande Rögle är också tanken att matcha två power play-formationer bestående av en back och fyra forwards. De två första kedjorna bildar stomme, men även Nick Sörensen och Andrew Gordon får chansen från de två övriga. Kvartetten Jimmy Andersson, Mikael Frycklund, Arvid Costmar och Simon Lundmark saknas.

De två sistnämnda är iväg med juniorlandslaget, Frycklund fick en smäll mot huvudet i fredags och Andersson har en lättare skada.

– Jag hoppas att Frycklund kan vara med på lördag (mot Oskarshamn). Men vi stressar inte folk till spel. Inte nu, säger Robertsson inför de närmaste dagarnas matchande och läger i Halmstad.