Två gånger tre poäng mot lag som ligger efter i tabellen och LHC har på torsdag kväll minst åtta poäng ned till den elfte plats som till varje pris bör undvikas. Dubbla vinster innebär att de allra flesta med LHC-anknytning kan andas lugnare ett tag.

Då behöver inte blickas nedåt utan bara framåt och uppåt.

Delårsbokslutet visar att det egna kapitalet ökat till drygt fem miljoner kronor och så långt allt väl. Men i budgeten för året räknas med kvartsfinal och skulle säsongen ta slut innan dess kan det bli bekymmersamt att få till svarta siffror. Låt vara att uppskattningsvis tre miljoner i extra tv-pengar tickar in som en slags obudgeterad buffert, men de slantarna behövs för att bli tillräckligt kapitalstarkt för att inte på sikt riskera att inte ens få vara med.

Seriemakarna får då och då en del kritik, men tittar du på den fjärdedel som är kvar av SHL är det tydligt att de lyckats få till att alla i stort sett möter alla på slutet. Bra där. Stark form och ett antal vinster på raken kan ge ett rejält lyft i tabellen. På en knapp månad ska tretton LHC-matcher klaras av och. . . ja, slutspelet börjar här och nu. Mot bottenkrigande Mora i kväll.

Det är lika bra att se det så.

LHC har, delvis beroende på en dignande skadelista, svajat alldeles för mycket och måste hitta en stadig och jämnare nivå. Det måste sättas nu. Glöm det där med att trycka på en knapp om någon månad. Och oavsett allt annat kommer väldigt mycket att handla om en sak.

Attityd.

Hela tiden.

Kväll efter kväll, match efter match.