Tung förlust i söndags, men under måndagen gick det bättre för Linköping HC:s J20-lag. Det blev 5-3 mot Rögle i matchen om SM-bronset.

Både Henrik Törnqvist och Daniel Håkansson gjorde två mål i matchen.

LHC öppnade bronsmatchen på ett väldigt bra sätt. Henrik Törnqvist, nyss tillkommen från A-lagsspel, öppnade målskyttet för LHC med 1–0. 2–0 kom sent i perioden efter att Rögles målvakt, William Silwerfeldt-Öhman, tappat in pucken via plockhandsken. Det målet gjordes av Tobias Göransson.

Artikelbild

| ARKIV

Därefter kom Rögle allt närmare LHC, skåningarna fick med sig utvisningar och Linköping fick vittja nätet tre gånger i numerärt underläge när Rögle gick från 0-2 till 3-2.

– I den andra perioden tycker jag Rögle tar över helt och hållet. Vi tar ett par korkade utvisningar som vi inte ska ta och släpper in dom för enkelt, säger Linköpings Henrik Törnqvist.

Kändes det som att det höll på att rinna er ur händerna vid det läget? 

– Ja, de har ju ett bra powerplay och vi blir väldigt pressade. Vi visste hur bra de är. Det kändes tungt, men samtidigt hade vi en bra känsla i gruppen.

Spelmässigt skruvade LHC upp tempot i den tredje perioden. Laget fick dessutom ett snabbt ledningsmål genom Daniel Håkansson.

Rögle försökte sätta press och utmanade verkligen LHC-målvakten Erik Källgren, som spelade utmärkt genom hela matchen. Linköping höll dock undan och punkterade med ett mål i tom bur genom Henrik Törnqvist.

Även om guldet var målet får ni åtminstone komma hem med en medalj till Linköping. 

– Så är det, och man får se positivt att man fick vinna sista matchen med gänget. Man får vara väldigt glad för det, säger Törnqvist.