Snabba puckar för Ottosson: ”Klockrent”

Förra gången Axel Ottosson var i Saab arena tvingades han lämna isen med befarad hjärnskakning. Det gick bättre den här gången.

Ett nytt ansikte i Linköping. Axel Ottosson har spelat med några av sina nya lagkompisar tidigare. ”Ja, Henrik Törnqvist och Filip Karlsson känner jag till sedan olika juniorlandslag”, berättar han.

Ett nytt ansikte i Linköping. Axel Ottosson har spelat med några av sina nya lagkompisar tidigare. ”Ja, Henrik Törnqvist och Filip Karlsson känner jag till sedan olika juniorlandslag”, berättar han.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-09-13 17:00

–  Det har varit snabba puckar, men nu känns det bara jättebra att vara här. Det var bra fart på träningen och det märks att det är ett laddat gäng.

Så uttryckte sig 23-åringen efter avklarad träning i Saab arena.

För ett antal dagar sedan trodde han att han fortsatt skulle få slåss om speltid i Färjestad, men så blev det så sent som häromdagen klart med en flytt till Linköping där forwardskonkurrensen inte är lika stjärnfylld.

– Man kan väl säga att beslutet har växt fram och jag förstod mer och mer att det skulle gynna mig att testa något annat. När det här dök upp kändes det klockrent. Det var tajt för att få allting på plats till premiären, så det har gått fort, säger Axel Ottosson.

LHC-fansen minns kanske honom för en uppmärksammad händelse i Saab arena i vintras när han tvingades lämna isen med befarad hjärnskakning. Dan Pettersson bromsade in vid blålinjen samtidigt som Ottosson brakade in i honom och träffades av axelkåpan i huvudet.

Det gjorde i sin tur att det hettade till på presskonferensen efteråt.

– En olyckshändelse, sa LHC-tränaren Tommy Jonsson.

– Det behöver finnas en respekt mot just sådana tacklingar. Det är jäkligt tråkigt att det blir så, sa Gereon Dahlgren, kollegan i Färjestad.

Nu blev det lyckligtvis inga otäcka följder av smällen.

– Nej, det tog inte så illa att det blev hjärnskakning. Det såg värre ut än vad det var och jag tränade igen några dagar senare, säger Axel Ottosson, som nu skrivit kontrakt med LHC för kommande säsong.

En trygg norrlänning (jodå, det hörs på dialekten) från Umeå som slog igenom under en poängstark allsvensk säsong med Björklöven. Det är den spelaren som nu söker efter sin nygamla identitet i Linköping efter ett drygt år i Färjestad där det blivit begränsat med speltid och en undanskymd roll.

– Jag hoppas kunna få ut mer av min offensiv. Jag vill spela både framåt och bakåt, men ser mig mer som spets framåt och känner att jag kan göra det också i SHL. Det handlar om att få tillbaka lite självförtroende, verkligen lita på ditt eget spel och strunta i något misstag här och där. 

Om det blir spel redan i premiären?

Nja, tveksamt.

– Jag har inte fått några klara besked, men är redo om tränarna vill att jag ska hoppa in direkt. Jag har spelat åtta matcher med Färjestad i sommar och jag känner mig i bra form och har pigga ben. Så det ska inte vara några problem.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!