LÄS MER: Nya LHC-smällen – stjärnan borta

LÄS MER: BLOGG: Hetaste LHC-träningen i vinter

– Det är kul att äntligen få vara tillbaka. Det har varit jätteråkigt att vara vid sidan om, särskilt nu när vi förlorat, säger Nick Sörensen.

Nick Sörensen blev avstängd i samband med LHC:s 4–2 seger på bortaplan mot Skellefteå för drygt två veckor sen. Den tre matcher långa avstängningen har gjort att Sörensen bara har kunnat kolla på när hans lagkamrater förlorat tre raka matcher och sjunkit ned till en elfte plats i den jämna SHL-tabellen.

– Det är jättetråkigt att inte ha kunnat göra något för att hjälpa laget. Det är skillnad att missa matcher för att man är avstängd, man sitter inte och är skadad liksom utan man känner sig pigg. Utan då är det enbart att man regelmässigt inte får lov att vara med, vilket gör det extra tungt och tråkigt, säger Nick Sörensen.

Till onsdagens match mot ett formstarkt Örebro kommer Sörensen att vara tillbaka i LHC-tröjan. En Sörensen som har siktet inställt på tre poäng.

– Jag brukar säga att det gäller att göra fler mål än motståndarna för att vinna. Nej, men jag tror att det framförallt gäller att vi går ut och vågar spela vårt spel till 100 procent, då tror jag verkligen att vi vinner. Nu har vi satt oss i en dålig situation och då måste vi ha desperation och vilja vinna mer, så enkelt är det. Det är så pass jämnt så ger du upp några procent på grund av attityd är det svårt att vinna matcher.

Nick Sörensen hade innan sin avstängning problem med en fot och fick spela matcher på sprutor. Nu är foten bra igen och Sörensen redo för match.

– Jag vilade lite från träningarna förra veckan och foten känns bra nu. Jag längtar till onsdag när vi kommer att vinna, säger en självsäker Sörensen.