– Vi har en bra vecka bakom oss, men en minst lika viktig framför oss. Tidigare under hösten har det för ofta blivit två steg bakåt när vi tagit ett framåt, säger Dan Tangnes, tränaren, efter måndagspasset i Saab arena.

Efter fredagsvinsten mot HV 71 (6–1) väntar närmast hemmamöte med Brynäs på tisdagen. Räkna med att LHC, som efter den starka perioden nu tagit plats på övre halvan, ställer upp med samma lag. Anton Björkman tränar för fullt efter sin axelskada och planen är att han ska spela med juniorerna till helgen. Daniel Olsson Trkulja har bekymmer med en handskada och spelar troligen inte den här veckan heller.

Lägg därtill att Andrew Gordon är avstängd efter uppmärksammade matchstraffet i torsdags.

– Första matchen mot HV (1–2 efter straffar) var förmodligen den bästa vi gjort i höst. Sedan kom utdelningen retroaktivt i den andra. Det var ett riktigt bra besked att vi höll ihop spelet på det sätt som vi gjorde. Det märks att vi fått ett annat självförtroende. Samtidigt får det inte bli för mycket utan vi måste komma ihåg vad som gjort oss framgångsrika på slutet, säger Tangnes.

Och det är?

– Att försvarsspelet blivit så pass mycket bättre. Det är där det måste börja och det som vi behövde prioritera. Hela vårt spel bygger på aggressivitet och har vi den är mycket vunnet både framåt och bakåt. I de senaste matcherna har laget varit betydligt mer samlat.

En sak till: formstarke Mathis Olimb fick en crosschecking över ansiktet i matchen mot HV och efter måndagsträningen väntade besök hos tandläkaren.

– Det blir bra. Då kommer man att se ut som folk igen, säger han och ler.