På måndagskvällen presenterades USA:s trupp till OS-hockeyn i Sydkorea. Med bland de uttagna namnen fanns LHC-backen Chad Billins – men också ytterligare tre spelare med stark anknytning till Linköping.

Anfallarna Garrett Roe, Broc Little och Chad Kolarik spelade tidigare i LHC och går nu alldeles utmärkt i respektive klubb i andra ligor.

Allra vassast så här långt har Roe varit. Amerikanen, som lämnade Sverige efter förra säsongen, har på 31 matcher i schweiziska Zug svarat för inte mindre än 37 poäng, med 10 mål och hela 27 assists. Dessutom: minst sagt imponerande +22 i den så kallade plus-/minusstatistiken.

Artikelbild

| Chad Kolarik fanns i LHC 2014.

Zug hänger också med i och är just nu fyra i NLA, där Bern toppar överlägset.

Även Davos finns med i toppstriden i Schweiz och där fortsätter SHL-poängkungen Broc Little att göra det han gjorde i Linköping.

Det vill säga mål.

19 mål och 12 assists blev forwardens facit under höstsäsongen.

Det betyder 31 poäng – exakt samma notering som för Chad Kolarik i tyska mittenlaget Adler Mannheim. Kolarik gjorde en dryg säsong i LHC, men fick sedan lämna under uppmärksammade former, mycket för att han ansågs spela för mycket för sig själv och för lite för laget.