– Jag hoppas att det inte är allvarligt med någon av dem, och vi chansar inte i det här läget. Det är bättre att de är friska till slutspelet, säger LHC-tränaren Madeleine Östling inför lördagens möte med Djurgården.

Pernilla Winberg fick en smäll mot huvudet i senaste matchen mot AIK och utgick. Landslagsstjärnan visade hjärnskakningssymptom och kommer nu vila och genomgå den så kallade hjärntrappan. Lagkaptenen Ingrid Morset fanns inte med mot AIK och vilar också mot Djurgården, men förhoppningen är att norskan ska vara redo efter det.

Vad gäller långtidsskadade poängmaskinen Lara Stalder är det nu klart att hon opereras hemma i Schweiz i nästa vecka. Därefter återvänder hon till Linköping och gör rehabträningen där. Siktet är inställt på spel till hösten.

– Laget har blivit jäkligt tajt och kommit ihop av skadorna, tjejerna vill spela för de som är skadade. Senast mot AIK spelade vi vårt spel fullt ut och hittade AIK:s svaga sidor. Vi hoppas vi kan göra detsamma mot Djurgården, säger Madeleine Östling.