Efter en sämre höst reste sig LHC-damerna starkt och tog sig hela vägen till SM-final mot Luleå, där 2–0 i matcher blev till 2–3 och ett bittert slut på en stark säsong. Nu har LHC kommit ganska långt med truppen inför kommande säsong – men tvingas konstatera att ett flertal av de tyngsta namnen lämnar.

Av de sex forwards som spelade i de två toppkedjorna i slutspelet är det helt klart att Madelen Haug Hansen blir kvar. Dessutom talar, som vi berättat tidigare, det mesta för att även Pernilla Winberg blir det.

– Jag har inte gjort klart något än, men ska ha ett möte med LHC och prata mer om hur det ser ut, säger hon.

Men utöver det ser det sämre ut.

Denise Altmann slutar, Kennedy Marchment är klar för HV 71 och Nicoline Söndergaard Jensen uppges i flera olika medier vara mycket nära Luleå. Lägg därtill att Lara Stalder, som gjorde 99 poäng på 54 LHC-matcher men på grund av en axelskada missade den avslutande delen av säsongen, på måndagen presenterades som klar för Brynäs, som gör en storsatsning och även har värvat Modostjärnan Michaela Cava.

Vad som händer med Susanna Tapani, som värvades in och förstärkte LHC i slutspelet, är osäkert.

Men Madeleine Östling håller sig lugn.

– Ja, jag är inte alls orolig. Det är fortfarande bara maj och det händer mycket i hockeyvärlden. Jag vet att vi kommer att ha ett bra lag och det handlar också om hur vi vill få ihop det. Det är många som hör av sig till oss. Vi är inte klara än, säger LHC-tränaren, som ser något positivt med att fler klubbar satsar och gör SDHL starkare.

– Det ska bli spännande att se. Förhoppningsvis blir det också något hållbart.

LHC har så här långt värvat landslagsmeriterade duon Isabell Palm och Wilma Tanskanen för att ta ledande anfallsroller. Noterbart också att jättetalangen Linnea Johansson tränar för fullt och nu är på väg tillbaka efter sin långvariga huvudskada.