TV: Följ med bakom kulisserna i LHC

Höj premiärpulsen genom att se Sportens videodokumentär om LHC:s SHL-lag på Corren.se.

I videodokumentären får vi bland annat följa med till LHC-ordföranden Roger Ekströms hem i skärgården.

I videodokumentären får vi bland annat följa med till LHC-ordföranden Roger Ekströms hem i skärgården.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-09-13 13:00

Ny säsong, nya förhoppningar.

Det har hänt mycket i LHC:s SHL-lag sedan den där tunga förlusten mot HV 71 i våras, när det stod klart att LHC skulle missa det hägrande slutspelet. Spelare har lämnat, spelare har kommit - och inte minst, Bert Robertsson har ersatt Tommy Jonsson som tränare. 

Sportens reporter Rebecca Candevi har på vägen fram till premiären, med jämna mellanrum, dokumenterat det som hänt i LHC med sin videokamera och resultatet kan ni, från och med fredagen, se på Corren.se i en dryg timmes dokumentär. 

Rebecca, kan du berätta något om det vi kommer att få se i filmen?

– I dokumentären kommer ni bland annat att få träffa spelare, ledare och general manager bakom kulisserna från uttåget i våras till intåget i serien 2019/2020. Hur går det för Bert Robertsson med inredningen av den nya lägenheten? Var kopplar ordföranden Roger Ekström av? Hur känner Jimmy Andersson över att pendla fram och tillbaka från Norrköping? Svaren på frågorna, och mycket annat, får man reda på under den dryga timmen. 

Något extra starkt eget minne från inspelningen?

– Ja, det måste nog vara besöket hemma hos Bert Robertsson. Att få träffa en så stark ishockeyprofil barfota och med ett par fotbollsshorts i hemmamiljö trodde jag nog aldrig att jag skulle få vara med om. 

Till sist, hur går det för LHC i SHL den här säsongen?

– Jag tippar att LHC kommer tia utifrån hur stark truppen ser ut på pappret. Men om LHC får ihop kollektivet och lyckas bli en stark enhet tror jag absolut de kan klättra några placeringar. I ett play in kan de chocka. 

På ett ställe i dokumentären har Jimmy Anderssion fått fel namn. Detta håller på att åtgärdas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!