Calle Krantz, 18 år.

Och Oliver Horsell, 17 år.

– Självklart är det en stor grej för dem båda, säger tränaren Dan Tangnes. Vårt jobb i ledarstaben är att se till att inte göra en för stor sak av det, även om det naturligtvis är en speciell händelse i varje hockeyspelares karriär.

Han säger att båda kommer att få speltid när man startar matchen med sju backar.

– Sen får vi se hur vi matchar laget under spelets gång, hur matchen utvecklar sig.

Från Skellefteå

Calle Krantz har tidigare gjort tre matcher med A-laget under försäsongen. Han fick reda på att han skulle spela redan före lagets juluppehåll och har hunnit förbereda sig några dagar.

– Nervositeten har inte kommit än, men det gör den kanske lite närmare matchen man kommer. Jag tror i alla fall att jag kommer kunna sova bra i natt, och sen är det skönt att vi har en träning innan avresan till Gävle så man får känna på det lite till.

18-åringen flyttade med familjen till Linköping från Skellefteå för ett par år sen. Han har gått hockeygymnasiet, spelat i J 18 och J 20, och är nu alltså framme vid sin debut i SHL.

– Självklart ska det bli jättehäftigt. Jag har tränat rätt länge med laget så nu känner jag mig ganska redo att spela. Jag tror det i alla fall, säger han och ler. Det ska bli skönt när man gjort första bytet, då tror jag att den nervositet man ändå samlar på sig ska släppa.

Som hockeyspelare beskriver han sig själv på följande vis:

– Tvåvägsback med bra förstapass och bra blick för spelet.

"Ska smälla"

Oliver Forsell är ett år yngre. Han lockades till Linköping från Uppsala inför gymnasiet.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan och trivs verkligen i klubben.

Han fick däremot inte lika lång förberelsetid för sin debut.

– Jag fick veta innan träningen i dag (juldagen) att jag ska få spela. Jag visste bara att jag skulle hit och träna i dag, inte mer än så. Så jag har inte hunnit fundera så mycket på hur det kommer att bli, jag får väl göra det nu när jag kommer hem.

De två debutanterna är väldigt olika, både i spelstil och fysiska förutsättningar.

Calle Krantz är 190 cm lång och väger 82 kilo. Oliver Horsell är bara 167 cm lång och väger 73 kilo.

På träningen åkte förresten Oliver på en rejäl smäll av Broc Little vid sargen. En smäll han skakade av sig och körde vidare.

– Inga problem. Det ska smälla där ute, sa han och log.

Hans styrkor som spelare är, enligt honom själv:

– En aggressiv tvåvägsback som vill spela enkelt. Och just att spela enkelt blir väl det vi får tänka på i första hand i morgon.

Ingen Hardt 

Efter en intensiv träning med hög fart och med spelare som tydligt var sugna på att spela hockey igen efter sex dagars ledighet, summerar tränaren Dan Tangnes läget i laget:

– Nichlas Hardt kommer inte åka med till Gävle. Han tränar med oss på fredagsmorgonen, men blir kvar hemma och kör ett fyspass. Sen räknar vi med att han gör comeback med oss på måndag, mot Rögle.

Fredric Andersson spelar inte heller mot Brynäs.

– Nä, han är med oss på träningarna fullt ut, men behöver göra det ett tag för att vi ska se att det fungerar för honom. Om det går bra kan han snart vara tillbaka.

Om Brynäs, som ligger två poäng före LHC i tabellen på tredje plats, säger han:

– Ett bra lag som har gått starkt. Skridskoskickliga och intensiva över lag och med några offensiva spelare som sticker ut. Det blir en match mellan två lag som på många sätt liknar varandra, det ska bli kul att åka upp och möta dem.