Det var Frölunda som öppnade upp målskyttet i matchen efter drygt fyra minuters speltid. Forwarden Simon Stålberg fick pucken levererad efter en vunnen tekning och tryckte in ledningsmålet för bortalaget. Det var annars en jämn första period där LHC dock fick utvisningarna emot sig. Eddie Larsson klev frustrerat ur utvisningsbåset efter en tvåminutersutvisning och bröt direkt en passning mellan två Frölundaspelare. Han gick själv mot mål och genom ett backhandskott satte han kvitteringen som innebar hans andra mål på två matcher.

I andra perioden började spelet hetta till allt mer. Frölunda spelade mer fysiskt och fick längre anfall mot LHC. Hemmalaget blev väldigt små i boxen efter att indianerna växlat upp och till slut orkade Linköping inte hålla ifrån. Därmed tryckte Frölundas Jakob Moverare in 1–2 från blålinjen.

Linköping vek dock inte ner sig utan höjde energin. När de snabbt ville hitta till målet fick de dock en utvisning emot sig. De klarade av det numerära underläget bra och fick därefter igång ett bra kombinationsspel. Med ett fint klapp-klapp-spel framför mål hamnade en retur hos Nick Sörensen som kvitterade på nytt. Efter en bra åkning längst med centrallinjen jobbade Filip Karlsson till sig en avvaktande utvisning i slutminuterna av perioden. Därmed började de med powerplay i en minut och 14 sekunders i den tredje.

Artikelbild

Det blev inget mål i det numerära överläget och istället startade ett riktigt ställningskrig. Frölunda var heta framåt men LHC var samtidigt starka defensivt. Johan Södergran, som var extraforward i matchen, fick speltid då Adam Brodecki istället var borta från spel. Junioren kom in med bra energi i anfallet. Efter ett svagt ingripande av LHC i defensiven fiskades pucken upp av Frölunda och Ponthus Westerholm gjorde 2–3.

LHC tog ut målvakten och lyckades få in pucken i anfallszon. De lyckades dock inte komma till något riktigt farligt läge och det blev därmed förlust.