Pernilla Winberg skrattar högt när jag påpekar hur otroligt glad hon såg ut efter sitt mål mot Göteborg.

– Jag tyckte det var kul att (Lara) Stalder stod och slog pucken fram och tillbaka framför tre göteborgare och jag bara stod framför mål och väntade på pucken. Det var därför jag skrattade så mycket. Samtidigt är det ju kul att göra mål, säger Winberg.

Hon har precis landat i Sverige efter spel i en fyranationsturnering med USA, Kanada och Finland som motståndare. När hon berättar om upplevelsen lyser det från ögonen.

Artikelbild

– Jag är lite jetlagad – men mår annars bra i kroppen. Det har varit kul att vara i väg och möta världens bästa lag. Det var en bra turnering där jag fick med mig bra lärdomar. Samtidigt hade vi mycket offensivt spel så det var riktigt kul. Det är alltid kul att spela i Kanada där damhockeyn är som störst. Man blir behandlad som ett riktigt proffs och man får en extra kick när man är där, säger Winberg.

Det blev dock att kastas in direkt i hetluften med en SDHL-match mot Göteborg. Ett lag som ligger sist i serien och som Linköping brukar ha lätt att ta tre poäng emot.

– Det är klart att det gäller att göra jobbet för att kunna vinna. Det var ingenting vi tog förgivet utan vi gick ut och gjorde det jobbet som vi skulle göra. Det var skönt att pucken studsade in till slut även fast deras målvakt gjorde ett bra jobb.

Det blev en bekväm 6–0-seger för LHC där Lisa Nordlöf fick hålla nollan i målet. Det var dock en seg start i matchen där Göteborg stundtals hade en del puck. Men när LHC växlade upp var det inget snack om saken.

Artikelbild

– Det är klart det är svårt att spela när de har en box framför mål. Men vi gjorde så gott vi kunde och hittade ett bra lir. Det kändes helt okej, säger Winberg.

Det känns som att SDHL ändå har blivit jämnare. Innan har ni varit överlägsna – men nu har de andra lagen blivit bättre.

Artikelbild

– Ja, jag håller med. Du måste vara på topp för att vinna matcherna annars kan alla slå alla. Det är från dag till dag vilket lag som spelar bra. Det är kul att man måste vara professionell varje dag för att kunna vinna matcherna. Det gör också att serien blir mycket bättre och ingen tar för givet att vinna.

Redan under lördagen spelas nästa match där SDE står för motståndet på bortaplan.