Tränaren var förstås lika besviken som alla andra efter blytunga 1–3-förlusten mot seriens formsvagaste lag. LHC åkte på andra förlusten sedan nyår, medan Karlskrona tog sin första seger efter tolv raka förluster. Redan på lördagskvällen möts lagen igen.

– Mer skärpa och mer attack behövs. Min känsla var att vi inte riktigt var beredda på vilket pris som vi behövde vi betala. Det blev nästan rätt, det blev nästan mål, det blev nästan farligt. Men bara nästan, sa Dan Tangnes.

Karlskrona fick första målet och sedan även matchen på sina villkor.

– Det var lite som om vi tyckte synd om oss själva, att vi inte fick spela som vi ville. Vi kom inte upp i nivå, saknade några procent och större är inte skillnaden i den här ligan. Det räcker inte med ganska bra ganska ofta, sa Tangnes.

Vad saknades mest?

– Skärpa, tempo, passningsspel, närvaro. . . ja, det var ganska mycket. Tyvärr. Det kändes också som en reaktion efter en stark period. Karlskrona gjorde allt för att dra ned på farten och vi gjorde inte tillräckligt för att dra upp den.

Formstarke forwarden Henrik Törnqvist saknades på grund av magsjuka. Förhoppningen är att han kan spela i lördagsreturen.

– Han mådde bättre nu. Vi får se vad läkaren säger också. Men är han frisk ska han spela, sa Dan Tangnes.