Efter landslagsuppehållet med spelare kors och tvärs över hela världen hanns det bara med en träning med alla på plats inför veckans matcher mot bottenlagen Göteborg och SDE.

Det räckte.

6–0 i lördags och 2–0 nu.

120 minuter avklarade och inte ett enda insläppt mål.

– Tuff match, men vi gjorde det riktigt bra och framförallt höll vi oss kalla när det blev lite smutsigt och de drog på sig utvisningar, sa Madeleine Östling.

Ni kanske minns vad som hände tidigare i höstas – när gjutna bottenlaget SDE skrällde och slog topptippade Linköping HC i första mötet uppe i Stockholm? Nu kom revanschen efter en match med eller mindre konstant LHC-tryck.

60–15 i skott på mål säger en hel del om hur det såg ut.

Kennedy Marchment, som den här gången spelade i en kedja med Nicoline Söndergaard Jensen (toppmatch!) och Moa Wernblom, har under hösten lanserats som SDHL-hockeyns bästa nyförvärv och visade ånyo klassen på lördagen.

Kanadensiska forwarden spräckte nollan tidigt i andra perioden och ökade en kvart senare ytterligare till 2–0.

Mer än så blev det inte.

– Vi hade stort puckinnehav och sköt mycket. Sedan är SDE är fysiskt och starkt på att försvara sitt mål, så vi fick jobba hårt för att ta oss dit. Men känslan var att vi hade bra kontroll, sa Östling.

LHC-stjärnan Pernilla Winberg åkte på en knätackling i slutet och fick ont, men kom tillbaka och kunde spela nästa byte.

– Vi får se hur det utvecklar sig, men jag tror att det ska vara lugnt, sa Madeleine Östling.

I Linnea Johanssons frånvaro gavs Malmölånet Jessica Nilsson chansen för andra matchen i rad och skötte sig bra. Tanken är att hon ska komma tillbaka senare i vinter när LHC har några spelare som om inget oförutsett inträffar är i väg med juniorlandslaget.