LÄS MER: Dags att ta risken på allvar, LHC

JVM-forwarden suckade efter veckans tredje raka förlust.

Det blev 0–3 mot Färjestad sent på lördagskvällen och det var inget snack.

LHC tappade ytterligare mark i tabellen och läget blir allt mer utsatt. Johan Södergran gjorde inte heller några tappra försök med att ”äh, det är många matcher kvar och det kommer snart att vända”.

Han sa:

– Vi har det jobbigt just nu. Det ser alla. Det blåser emot, vi kommer inte in i något flyt alls och det blir värre och värre efter varje förlust.

Är du orolig?

– Klart att man är det. Men samtidigt ingår det i hockeylivet att kunna hantera sådana här perioder av motgångar. Vi får inte kolla så mycket på tabellen utan försöka att fokusera på hur vi ska spela. Tänka på att man ska göra skillnad. Då kan det smitta av sig på de andra, sa Johan Södergran.

19-åringen slog igenom rejält under hösten och spelade till sig en plats i svenska truppen till junior-VM i vintras. Men efter det har inte formen varit alls lika stark och det har blivit mindre med speltid. Han glänste inte mot Färjestad heller, men var ändå en av dem som försökte mest framåt med tre skott på mål under 60 minuter.

– Jag försöker att skjuta så mycket som möjligt. Det kan vara ett sätt att komma in i matcherna. Jag var verkligen inte bra efter JVM och hamnade i en riktig svacka. Nu tror jag ändå att det är på rätt väg och självförtroendet på väg upp, sa Johan Södergran.

Mot formstarka serieledaren inledde LHC piggt, men hamnade i underläge och andra perioden var sedan allt annat än bra. Det gjordes ett försök att komma tillbaka i den tredje. . . men inte mycket hände framåt.

Om ens något.

– Jag vet inte varför vi har en så jäkla låg lägstanivå. Som i en period nu. Jag vet inte när vi senast gjorde en jämn match i 60 minuter, men det är länge sen nu. Det är som om vi åker omkring och är rädda för att göra misstag. Då blir det bara värre och ännu fler misstag. Vi måste våga, sa Södergran.

Till nästa match, borta mot Örebro på onsdag, är Nick Sörensen spelklar igen efter sin avstängning.