KRÖNIKA: Ledsen, men nu ska jag vara elak

LHC:s landslagasback hade just haltat tillbaka mot omklädningsrummet efter att ha surrat lite med några vänner efter mötet med Frölunda i Scandinavium. Ett stenhårt skott på foten i tredje perioden gjorde ont, men frågan är om inte ännu en förlust smärtade ännu mer.

Det blev 1–3 och det var åttonde LHC-förlusten på de nio senaste matcherna.

Tabelläget blir allt mer utsatt och inför veckans dubbelmöten med topplaget Luleå är LHC kvar på tiondeplatsen – på samma poäng (65) men med vassare målskillnad än jagande Brynäs och Örebro.

Vill det sig illa är det bara en dryg vecka kvar av säsongen.

Vill det sig illa blir det depp i stället för pepp och semester istället för slutspel.

Då ska sägas att LHC inte missat slutspelet sedan säsongen 2011–12 då laget hamnade tia av tolv lag och klarade sig undan kvalserien efter ett jättedrama i Örnsköldsvik i sista matchen.

– Äh, vi kan inte gå omkring och vara oroliga. Det är fyra matcher kvar och vi är fortfarande med i racet. Det är så vi får se det. Vi har slitit hela säsongen och hela sommaren och hela säsongen, så det är bara att vi glömmer den här matchen och går vidare. Vi kan inte göra något åt det nu ändå, sa Lukas Bengtsson.

Med tillägget:

– Vi kan ta med oss tredje perioden och delar av andra. Man får inte vara för deppig. Det är snart ny match igen.

För att vända den negativa trenden var det på måndagen kallat till spelarmöte och Bengtsson tror att det kan ha givit något positivt.

– Ja, det var bra att alla fick prata, säga sitt och att man fick höra vad alla känner.

Är ni överens eller tycker ni olika?

– Efter mötet så hade vi en bild som vi ska fortsätta efter. Det tyckte jag också att vi visade under delar av matchen. Tyvärr inte under hela.

Nej, LHC inledde passivt och hamnade under rejält tryck i första perioden. Chanser fanns till kvittering, men i stället blev det 0–3 och mer eller mindre hopplöst läge inför avslutningen. Derek Roy (bäst i laget) reducerade, men mer än så blev det inte och formsvaga LHC föll som väntat mot formstarka topplaget.

– I början var vi inte där, men sedan tyckte jag att vi visade vad vi kan. Du måste vara med från start. Annars går det inte. Hade vi vetat vad det var för fel så hade det inte sett ut så, men vi måste få bort våra dippar och se till att det inte tar för lång att ta tillbaka intitiativet, sa Lukas Bengtsson.

Hur är det med foten, förresten?

– Det gjorde rejält ont. Skottet måste ha tagit på knölen. Men med lite kylspray funkade det.

Däremot tvingades Nick Sörensen tidigt avbryta matchen efter en kollision framför mål.

– Han ådrog sig en skada. Jag har inte fått bekräftat vad det rör sig om, sa Tommy Jonsson, tränaren.