Lukas Bengtsson suckar lite lätt och hämtar andan innan han ska berätta om känslorna efter smällen som fick Almen Bibic att bli liggandes en lång stund på isen.

– Det var inte roligt att se. Det är aldrig roligt att se något liknande varesig det handlar om någon i ens eget lag eller motståndarlaget. Vi var inte samma lag riktigt efter det som hände. Man försöker ladda om men... Vi är inte mer än människor. Jag tycker ändå vi kommer ut bra i andra och tredje och det är otroligt starkt gjort av oss efter en sådan händelse. Det var tre härlig poäng, säger LHC-backen Lukas Bengtsson.

Fick ni någon rapport om hur det var med honom under matchen?

Artikelbild

| Lukas Bengtsson.

– Vi fick reda på att han var på väg till sjukhuset och vid medvetande. Efter matchen fick vi reda på att han mådde bra och att han hälsade till laget och skulle göra lite tester, säger Bengtsson.

LÄS MER:Så är läget med Bibic

Det blev ändå en 4-2-seger till slut och ytterligare tre poäng att skriva in i protokollet.

– Jag tror att alla kände att vi hade mer att ge. Vi gick tillbaka till grunderna och fick igång ett tryck mot Timrå. Vi visar en stark karaktär när vi vänder på matchen efter det som hände.

Blev det att ni spelade för Bibic?

– Jo, det är klart man ville göra det. Man vill vinna för fansen också men det är klart att man vill vinna för en lagkamrat som skadat sig.

BETYG: De var bäst i LHC

Förutom segern fick Lukas Bengtsson trycka in det första målet i LHC-tröjan.

– Det var riktigt skönt att se den gå in. Det har varit lite stolpe ut innan. Men jag visste att det bara var att fortsätta skjuta så skulle det bli mål till slut, säger han och ler.