– Det är svårt att säga något prognos, men vi hoppas på mellan 1 500 och 2 000 åskådare, säger LHC:s kommunikatör Gustaf Pettersson.

Luleå och LHC, lagen i SM-finalen, har haft ett gemensamt biljettsläpp inför matchserien. På klubbarnas sociala kanaler.

Prismässigt har Luleå höjt sitt biljettpris till 250 kronor för sittplats och 200 för ståplats, medan LHC ligger på 200 för vuxna och 100 för ungdomar och pensionärer. Man kan också köpa till två matcher på en gång för reducerat pris.

Luleå inleder hemma på onsdag, medan LHC har match två och tre i Stångebrohallen lördag och söndag, nedsläpp båda dagarna klockan 14.15.

– Vi hoppas på ett stort intresse, men jag tror det handlar en del om huruvida herrarna går vidare till slutspel eller inte och om hur det går i första matchen i Luleå, säger Gustaf Pettersson.

LHC hade i grundserien i SDHL ett publiksnitt på 218 personer. Men damlaget har haft storpublik vid enstaka tillfällen. När SM-guldet säkrades mot AIK 2015 var det 3 000 åskådare i Stångebro.

LHC rapporterar samma lag som tidigare under slutspelet, vilket också Luleå gör. Det är samma uppställningar som i semifinalerna.

Luleå snittade över 800 personer i grundserien.

– Vi hoppas på vår trogna publik, säger Luleåledaren Fredrik Glader som tycker att Luleå och LHC har varit bäst i svensk damhockey de fyra senaste åren.

– Det är Sveriges bästa lag som möts och Linköping trodde jag på redan i höstas.

Ni i Luleå är favorit på förhand?

– Vi bryr oss inte om vad andra säger, vi har våra egna krav. Men det är väl ett positivt tecken om det pratas så, säger Fredrik Glader.

LHC flyger till match ett, dit på onsdag och tillbaka på torsdag.