Lånet Viktor Svedberg, den 2.05 meter långa backen, gjorde det bra i sin debut. Men den 27-årige Göteborgaren, som närmast kommer från Chicagos organisation, fick inte vara med om en bruten förlusttrend för Linköpingslaget.

1–3 (0–1, 1–1, 0–1) mot Växjö i Saab arena är sjätte raka förlusten och det tär på LHC:s stämning att hela tiden förlora.

– Tråkigt med torsk såklart. Det är en jämn match och de får momentum vid 2–1. Vi skapar inte tillräckligt med målchanser, tycker Viktor Svedberg.

Den nye spelaren försökte vara positiv i förlustens stund, även om det var ganska rejält deppigt bland övriga spelare i omklädningsrummet.

– Jag tycker att det finns tendenser och vi är ett skickligt lag, säger Svedberg.

Vad tycker du om dina första dagar i klubben?

– Det är proffsigt och det känns positivt ändå. Det är god stämning i laget och det finns en vilja och kraft att jobba vidare, tycker tvåmetersmannen.

Artikelbild

| LHC:s nye back Viktor Svedberg gjorde det godkänt mot Växjö i Saab arena. En lite sömnig återstart efter landslagsuppehållet var det. Matchen ville aldrig riktigt komma i gång. LHC har det tungt just nu.

Viktor Svedberg hade inte spelat på ett tag, men kastades direkt in i hetluften, precis som kanadensaren Andrew Gordon när han kom från Finland i början av oktober.

LHC-tränaren Tommy Jonsson var nöjd med sin debutant.

– Han gör det bra, vi kommer att få nytta av honom. Bra med pucken och bra med i spelet, berömmer Jonsson.

Om det tidigare sprakat om ett färgstarkt Linköpingslag i Saab arena i höst var det här en tillställning av den beigare sorten.

Men man måste vara två för att dansa tango och Växjös tränare Sam Hallam erkände att smålänningarna kom till Linköping för att förstöra festen.

– Det är en grismatch av oss och vi var här för att göra det tråkigt för LHC. Vi krigar, försöker frustrera Linköping och stänga ned. Det är två power play-mål som avgör för oss. Jag är glad att vi kan starta upp så här efter uppehållet, sade Hallam.

Tommy Jonsson och övriga LHC genomskådade tidigt LHC:s taktik, men hade ändå inga motvapen, inga sätt att dyrka upp bortalagets försvar.

– De gör det skickligt och bjuder inte på något. De utnyttjar våra misstag. Det är en jämn match, men vi blir straffade och det blir så här när de har den här strategin, kommenterar Tommy Jonsson.

Vad säger du om att ett lag kommer till match för att förstöra festen?

– Det är inget konstigt med det. Vi gjorde likadant när vi åkte till Växjö, säger LHC-tränaren.

Nya matcher för ett lite nedtyngt LHC är nu HV71 borta på torsdag och Örebro hemma på lördag. Då längtar LHC-fansen efter seger igen.

Målen: 0–1 Joel Persson, 1–1 Andrew Gordon, 1–2 Julius Junttila, 1–3 Pontus Holmberg.

Publik: 5 482.