Det var en märkbart besviken Andrew Gordon efter förlusten på straffar mot Mora.

– Det är resultatet som jag kommer att minnas från den här matchen. Vi fick inte jobbet gjort. Vi hade så många chanser och många lägen som vi kunde gjort mål på. Men pucken gick inte in, säger han besviket.

Linköping gick upp i en 2–0-ledning i den andra perioden och gick in i den tredje med förhoppningen att hålla ledningen. Till en början såg det bra ut med ett Linköping som kontrollerade spelet. Men på en minut och 13 sekunder tappade de allt och Mora kvitterade. Efter de två målen fick Mora ny energi och började pressa hårt för att gå även för ett tredje mål. Tiden tickade dock i väg och förlängningen väntade.

– När ett hemmalag kommer in med ett 0–2-underläge kommer de komma ut och pressa hårt och spela desperat. Vi lutade oss tillbaka och försökte döda de sista 20 minuterna istället för att attackera. Vi spelade för försiktigt och säkert. Om man gör det blir man straffad mer ofta än sällan, säger Gordon.

Varför sätter ni er i den situationen med att spela så defensivt vid en ledning?

– De andra lagen vill vinna också och sätter en hög press. Det är naturligt när du har en ledning att försöka behålla ledningen. Det är mänskligt. Men vi måste komma ur det tankesättet och börja attackera mer. Jag vet inte varför men jag tycker inte att vi satte oss i en dålig situation utan vi satte oss i en bra situation och den gled oss ur händerna.

I övertiden gjorde Andrew Gordon vad som såg ut att vara sitt andra mål i matchen och också ett mål som hade givit LHC extrapoängen. Men så blev det inte. Målet blev bortdömt då domaren ansåg att Gordon åkte på målvakten.

– Det är väldigt sällan du ser ett sådant mål bli godkänt. Jag tyckte inte att jag åkte över målvakten utan jag gick mot nät. Jag träffade pucken och den gick in. Det är inte så att jag knockade målvakten och sedan la in pucken. Allt hände i en rörelse, säger Gordon.

Vill ni spelare att det ska få vara hårdare framför mål?

– Jag vill att det ska vara konsekvent. Vad är och vad är inte ett mål? Du ser lägen gå åt båda hållen under säsongens gång. Om du åker över målvakten och sedan lägger in pucken i mål ska det såklart vara interference. Men jag tycker inte att det jag gjorde var det.