Det har knappast undgått någon att LHC fått en mycket tuff start på SHL-hockeyn och många har länge ropat efter förstärkning. Nu är kanadensiske forwarden Adam Helewka, som under hösten spelat för Barys Nur-Sultan i KHL, klar för SHL-jumbon. 

Sporten kunde efter förlustmatchen mot Malmö rapportera om att övergången var nära och skrev att "obekräftade uppgifter säger att det till och ska vara klart".

Så var det.

Adam Helewka landar i Sverige inom kort, spelar för LHC resten av säsongen och gör debut mot Leksand i nästa match.

– Det ska bli kul att se Adam hos oss. Han är en spelare som kan spela både center och ytterforward. Han har ett par starka säsonger i AHL bakom sig och vi hoppas att han ska kunna producera offensivt i vår miljö, säger Niklas Persson till klubbens webbplats. 

Adam Helewka säger själv:

– Jag är väldigt spänd och förväntansfull inför att ansluta till laget. Jag kommer till Linköping för att jobba så hårt jag kan och ska göra allt för att hjälpa laget att vinna hockeymatcher. Jag kan inte vänta med att börja spela och vinna många matcher resten av säsongen.

Med skadebeskedet på Mattias Bäckman har det varit högsta prioritet att få in en ny back, men nu blir det alltså en anfallare som landas först. Helewka kan sägas ersätta Nick Sörensen, som inte fick vara kvar och numera återfinns i Rögle.

24-åringen har spelat åtta matcher och svarat för tre poäng för Barys Nur-Sultan från Kazakstan den här säsongen. Tidigare under sin karriär har han spelat 189 matcher i AHL, där han har representerat San Jose Barracuda, Tucson Roadrunner och Milwaukee Admirals med 118 poäng som facit. 

Nu är förhoppningen att han ska vara den injektion som LHC-offensiven så väl behöver.

Enligt vad Sporten erfar kommer också en ny back att presenteras under närmaste tiden.

Det har knappast undgått någon att LHC fått en mycket tuff start på SHL-hockeyn och många har länge ropat efter förstärkning. Nu ser kanadensiske forwarden Adam Helewka, som just nu spelar för Barys Nur-Sultan i KHL, ut att vara på ingång. Välinitierade Mrmadhawk.se uppger att övergången är nära och Sporten har samma uppgifter. Obekräftade uppgifter säger att det till och ska vara klart.

Adam Helewka kommer att inom kort presenteras för klubben, troligen redan under helgen.

Med skadebeskedet på Mattias Bäckman har det varit högsta prioritet att få in en ny back, men nu blir det alltså en forward som landas först. Helewka kan sägas ersätta Nick Sörensen, som inte fick vara kvar och numera återfinns i Rögle.

24-åringen har spelat åtta matcher och svarat för tre poäng för Barys Nur-Sultan från Kazakstan den här säsongen. Tidigare har han svarat för en hel del poäng i olika klubbar i AHL och nu är förhoppningen att han ska vara den injektion som LHC-offensiven behöver.