– Det kommer bli en riktig holmgång, säger tränaren Johan Astbrant. Växjö är ett lag som va tradition ligger på gränsen, det är inte en slump att de är inblandade ofta när det kommer till anmälningar och sånt.

Efter 3–7 borta mot Falun slutade Libk på fjärde plats. Man var länge trea, men Pixbo vänder ett underläge med 3–6 inför sista perioden till seger och gick därför om. Växjö förlorade sin match vilket betydde att de slutade på femte plats.

När slutspelsvalen skulle göras valde Storvreta först och tog Helsingborg, Falun valde att åka till Umeå och möta Dalen och då hade Pixbo att välja på Mullsjö eller Växjö.

Artikelbild

| Adam Zetterström hade ett bra läge mot Falun men missade. Nu inleds kvartsfinalerna och om lagen vinner sina matcher kan man ställas mot varandra igen, i semifinal.

När valet föll på Mullsjö så blev det bara Växjö kvar till Linköping.

– Jag hade det lite på känn, säger Johan Astbrant. Det ska bli intressanta matcher.

Du sa i tv att du räknar med att det blir heta matcher?

– Absolut. Vi kommer möta ett lag som är extremt bra på att påverka domarna och båda lagen har spelare som gillar när det är mycket känslor.

Han fortsätter:

– Det ska verkligen bli kul med slutspel nu och det gäller att vi snickrar ihop nåt bra för att klara det här.

Av de tre lag som det stod emellan, Mullsjö, Pixbo eller Växjö, blir det här den svåraste uppgiften?

– Jag vet inte. Visst, vi har 0–3 mot dem den här säsongen så de får absolut gälla som favoriter. Vi går in som underdogs och de har bra koll på oss så det gäller att vi hittar rätt koncept för att slå dem.

Vad blir nyckeln för att gå vidare?

– Jag tror att det kommer bli extremt mycket spel i box play och power play. Det lag som lyckas bäst med det vinner.

Matchen mot Falun då?

Man skulle kunna tro att Libk satt kvar i bussen den första minuten för Falun hade efter 1.01 på klockan redan gjort två mål, 1-0 av Alexander Galante Carlström och 2–0 av Alexander Hallén.

Libk lät sig inte nedslås av det utan kom tillbaka och reducerade (Fredrik Nyholm) och kvitterade till 2–2 (Joel Dagman).

Men efter det ryckte Falun igen genom två mål av CiyaHajo och Rasmus Enström.

4–2 höll sig igenom en mållös andra period och matchen stod och vägde länge innan Falun sopade in 5–2 och avgjorde matchen.

Fredrik Nyholm reducerade till 5–3 men Falun satte sen två mål till och vann en klar och rättvis seger.

– För många individuella misstag i försvarsspelet. Vi gör en bra match, men misstagen sänker oss.