Matchen i sig var ganska kall och saknade det fysiska spelet som man är van att se i en semifinal. Det var istället två lag som backade hem och väntade in motståndarnas misstag. Men det blev ändå en bra start för Libk där de just lyckades få utdelning på Faluns misstag. Efter 12 spelade minuter hade Linköping ledningen med 3–1. Det varade dock inte matchen igenom utan Falun tog över bollinnehavet och kvitterade till 3–3 i mitten av andra perioden. Libk kom aldrig upp i nivå utan Falun tog över mer och mer. Målen kom först och främst genom individuella misstag från Linköpings sida där slutresultatet till slut skrevs till 6–3.

– Det här är nog verkligen en match som jag tycker att vi ger bort. Vi kommer ut bra och leder med 3–1 och vinner första perioden med 3–2. Men i andra och tredje lägger vi energi på andra saker än det vi ska göra, säger Libk:s tränare Johan Astbrant.

Det är spelet framför eget mål som Astbrant först och främst ser som Libk:s svaga sida.

Artikelbild

– De får göra lite för lätta mål och det är små detaljer som gör att det händer. Jag tror det är vid 4–3-målet som de får gå in köksvägen. Det är alldeles för dåligt och får inte hända på den här nivån. Vi är för tama framför egen kasse. Samtidigt gör deras målvakt några fantastiska räddningar som gör att det blir en så pass stor skillnad på slutet.

Trots att målen trillade in mot slutet visade ändå Libk upp ett bra försvarsspel under den större delen av matchen.

– Det är det som blir problematiskt för mig som tränare när det inte är systemfel. Det är individuella småsaker som avgör. Samtidigt måste man komma ihåg att man inte kan vara felfri i 60 minuter. Det är en balansgång det där.

En spelare som Astbrant ändå vill höja lite extra är Oskar Hovlund.

– Jag brukar inte vara bra på att ge beröm men han är alltid bra. Han har varit bra genomgående i hela slutspelet. Han besitter en nivå som inte många göra.

Det känns som tempot är ganska lågt i matchen, vad säger du om det?

– Nej, det är klart att det är tempo i matchen med två lag som vill driva framåt. Men vi blir passiva i spelet med boll. Backarna har ingen att spela upp till då anfallarna springer och gömmer sig vilket kan göra att matchen uppfattas ha ett lägre tempo. Problemet ligger i att vi inte har lyckats låsa upp deras "parkera-bussen-försvar".

Vad behöver ni förändra till nästa match?

– Egentligen är det inga konstigheter. Det är 2–1 i matcher. Nästa match blir en enorm nyckelmatch. Men när vi mötte Mullsjö vände vi och fick serien till en match sju. För oss handlar det mycket om hur vi ska ta oss förbi deras försvar.