LÄS MER: Så var kvartsfinal 2 minut för minut

Det som kändes som en bra kvartsfinallottning på förhand har nu blivit något helt annat för Libk. Laget har hamnat riktigt illa till i SM-kvartsfinalen och har nu 0–2 i matcher i bäst av sju.

– Det blir en en nyckelmatch hemma på tisdag. Nu är det vi som har pressen på oss, sa Johan Astbrant i telefon från Umeå.

Artikelbild

Med bara någon timmes distans till andra raka förlusten mot Dalen hade han svårt att analysera vad som gått fel, men sa:

– Jag får gå in på rummet och fundera på hur vi ska lösa det här.

Efter en lång grundserie är Libk nu mitt inne i säsongens höjdpunkt, slutspelet. Men båda matcherna mot Dalen har präglats av passivt spel med få närkamper och nästan inga känslor.

– Vi är inte i "slutspelsmode". Det var relativt avslaget även idag, för få dueller och inte mycket gnäll från något av lagen. Inte alls den där känslan man vill att det ska vara, sa Johan Astbrant.

Det kändes som en match i grundserien, omgång 24.

– Tyckte du? Jag jämförde när vi mötte dom i Tjeckien i somras. Det var ungefär samma intensitet, säger Johan Astbrant.

Han fortsätter:

– De två senaste säsongerna har vi mött Mullsjö och Växjö i kvartsfinalen, två lag där slutspelskänslan kommer på köpet. Så är det inte riktigt nu. Dessutom saknar vi riktiga slutspelsspelare som Anton Karlsson och Joakim Ström.

Dalen fick matchen precis dit de ville i hemmaborgen, där Oskar Seth visserligen gav Libk ledningen i den första perioden men där gästerna efter det var generösa med bolltapp och slarviga passningar. Det gav Dalen mängder med omställningslägen – och mål. Det var 6–2 till hemmalaget efter två perioder och matchen såg avgjord ut.

– I andra perioden blir våra grabbar ifrånsprungna av Dalens spelare. Det är som om vi inte förstår skillnaden mellan grundserien och slutspel. Vi har inte hittat slutspels-DNA än, sa Johan Astbrant.

Två snabba Libkmål från Simon Palmén och Adam Zetterström gjorde att det i alla fall blev spännande mot slutet, men när Ondrej Nemecek tappade bollen på egen planhalva och Dalen gjorde 7–5 var matchen körd.

– Vi har lite stolpe ut i matchen, men det är samtidigt ingen slump att det blir så. Man får det man jobbar för, sa Johan Astbrant.

Målen, Libk: Oskar Seth 2, Simon Palmén 2 och Adam Zetterström.