– Det är tungt nu, jävligt tungt.

Han suckade och drog handen genom håret. Laget hade precis torskat tredje raka semifinalen mot Falun och ligger nu under med 1–3 i matcher.

Om bara en match kan säsongen vara över.

– Det är klart att det är tufft. Men samtidigt känner jag att vi kan vinna mot dem, det har vi ju gjort förut.

Den här matchen inleddes med ett snabbt mål från Falun, efter bara 45 sekunder. Sen följdes lagen åt, med Falun ett eller två mål före hela tiden, innan gästerna på sätt och vis avgjorde med sitt mål till 2–5 mitt i den tredje perioden.

Libk gjorde sen två raka mål, men det sista till 4–5 kom med bara nio sekunder kvar och man fick aldrig riktigt läge att kvittera.

Oskar Hovlund spelade, som vanligt, en stor roll i hemmalaget men var förstås ändå missnöjd efter ännu en förlust.

– Det känns som vi startade alldeles för svagt och gav dem initiativet. Man måste vara 100 procent för att kunna störa ett så här bra lag och det var vi inte i första perioden. Vi ger bort matchen lite där eftersom de är så bra på att spela på ledning.

Man spelade upp sig, skapade stundtals många bra chanser men historien från de tre senaste matcherna upprepade sig.

– Vi får ju inte in bollen. Samtidigt som deras målvakt står för ett par riktigt bra räddningar så har vi inte marginalerna med oss. Och i så här jämna matcher så är det ju det som avgör, att man har lite flyt. Just nu har vi inte det.

Omöjligt att vända 1–3 mot ett lag som Falun?

– Nä, inte alls. Kommer vi upp i rätt nivå så kan vi slå dem. Det är bara det lilla sista som saknas och får vi ut det så...

Mitt i all besvikelse över förluster mot Falun kom beskedet att han får en plats i A-landslaget till kommande Euro Floorball Tour.

– Jag blev väldigt förvånad, det måste jag säga. Men samtidigt är det kul att de tycker att man gör något bra på planen.

Förbundskaptenen Mikael Hill satt på läktaren och förklarade varför Hovlund är uttagen.

– Vi har haft ögonen på Oskar ganska länge. Han gjorde enorma framsteg redan under förra säsongen och har tagit ett kliv till nu. Han visar en mognad och ett internationellt klipp i sitt spel som gör det väldigt intressant.

Mikael Hill säger att han ser många likheter med landslagsbacken i Falun, Emil Johansson.

– Främst det här att fylla på framåt och vara en del av det offensiva spelet. Båda är duktiga med klubban, har bra spelsinne och kvicka fötter. Det ska bli väldigt kul att se honom mot internationellt motstånd.

Mikael Hill avslöjar samtidigt att ytterligare en spelare från Libk finns med i truppen, Gustav Fritzell.

EFT spelas den 27-29 april i Tjeckien