9–1 blev det inför 1 504 åskådare i sporthallen.

9–1!

– Ja, vi fick ordentlig träff på dem, sa Anton och log. Jag tycker att vi var hetare på alla platser och slappnade aldrig av, trots att vi fick in några mål. En riktigt skön seger.

Artikelbild

| Libk är klart för semifinal efter att ha krossat Växjö hemma i sporthallen.

Han missade förra kvartsfinalen i Växjö i fredags på grund av sjukdom men var tillbaka lika stark och stabil som vanligt.

Det syntes tydligt att han gillade att vara på planen igen, inte minst inför drygt 1 500 åskådare på läktarna.

– Skitkul. Man minns ju de andra slutspelsmatcherna vi haft när det varit lika mycket folk och det är de som är roligast att spela.

Nu väntar Falun i semifinal.

– Det är ganska väntat att både Storvreta och Falun gått vidare och det är ingen omöjlig nöt att knäcka för oss. Vi ska lyssna på vad "Asta" (Johan Astbrant, tränaren) har att säga och göra kanonbra matcher för att ha en bra chans mot dem.

I andra änden av den tomma sporthallen, en kvart efter match, satt Johan Astbrant och såg väldigt nöjd ut.

Sen sa han:

– Jag fick höra att jag var som en apelsin.

En apelsin?

– Ja, att jag hade kramat ut det sista ur Linköping. Men att då komma fyra i tabellen och slå ut Växjö med 4–1 i matcher tycker jag bevisar att det finns mer att kräma ur den här gubben.

Han log och lutade sig tillbaka mot väggen där han satt. Sen försökte han hitta nyckeln till segern i matchserien.

– Det är några sekvenser som blivit avgörande. Dels när vi kunde vila en del spelare i sista perioden när vi förlorade stort där nere första matchen. Det hade vi igen senare i matchserien.

– Sen tycker jag att den timeout vi tog vid 4–4 i den tredje matchen, där vi hade tappat en ledning med 4–1 och såg ut att hänga på huvudena, var viktig. Vi fick igång intensiteten igen, kunde avgöra med 5–4 och red vidare på den vågen i nästkommande match i fredags.

När han såg tillbaka på matchserien var det en annan sak som förvånade honom.

– Det blev inte alls så mycket ståhej som jag hade trott, inte alls så hett som förra säsongens möten med Mullsjö. Det var lite mellanmjölk över det här.

Nu väntar Falun i semifinal, med start borta den 2 april.

– Välbehövligt med en dryg veckas vila, helt klart. Jag tror det var en extra sporre för alla i vårt lag att se till att vinna den här matchen så att vi gav oss chansen att läka ihop lite och i lugn och ro förbereda oss för nästa uppgift.

– Och Falun blir en tuff uppgift, givetvis, men vi var bra i den här matchserien. Kan vi hålla den här nivån, så...