Tränaren Johan Astbrant var rätt nöjd efter matchen:

– Vi är bättre med bollen jämfört med träningsmatcherna innan, sa han.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt. Tre mål på olika sätt, en styrning, en offensiv omställning och ett power play-mål. Målvakten Robin Laakso hade rätt skön period, där han oftast kunde stå upp och räta på benen.

– Vi är lite omständiga stundtals, men vi gör några enkla mål, sa Astbrant.

Med ett aggressivt, stabilt försvarsspel av Libk kunde man dessutom ha ett underhållande anfallsspel. Ofta rätt småfinurligt i anfallszonen, där Simon Palmén och Felix Lanver börjar hitta varandra, och det bådar gott inför säsongen. Hemmalaget fortsatte vara klara dominanter. Målen rann på i strid ström. Två mål vardera av Max Wahlgren och Felix Lanver till hemmapublikens förtjusning i andra perioden.

Även i den tredje var Libk klart bäst på sporthallens golv. Två snygga power play-mål och det tvåsiffriga målet av dagens store målskytt, Max Wahlgren, innan Örebro reducerade i matchens sista sekund.

– Vi har snackat och tränat på att sätta en högre press direkt efter eget avslut, istället för att stå och titta på varann på egen planhalva.

Plus i hemmalaget: Nyförvärvet Simon Palmén med ett stort spel och finurliga passningar. Fyra mål av Max Wahlgren är givetvis bra med. Även unge backen Filip Samuelsson fick speltid, med den äran, i backpar med kaptenen och backbjässen Anton Karlsson. Positivt för hemmalaget med tre power play-mål på tre utvisningar för ett svagt Örebro Kings. Hundraprocentigt där.

Målen: Max Wahlgren 4, Felix Lanver 3, Josef Touma, Oskar Seth, Simon Palmén. Örebro: Fredrik Andersson, Markus Lindgjerdet..