Det var ett helt annorlunda Libk-spel som visades upp i starten mot Mullsjö. Istället för att börja med ett hårt tryck framåt var det ett försvarsorienterat lag som visades upp. Den första målchansen i matchen hade Max Wahlgren – men på nästan fem minuter var det knappt några lägen från något av lagen. Det blev sedan ett kort kontringskrig mellan lagen som Libk till slut vann där Martin "Marre" Karlsson satte 0–1. Linköpingslaget gasade på och efter ett klapp-klapp-spel hamnade bollen hos Oskar Hovlund som tryckte in 0–2 i nättaket.

Efter 15 spelade minuter fick Ondrej Nemecek två minuters utvisning för obstruktion. Det tog Mullsjö snabbt tillvara på genom att reducera till 1–2 genom Pelle Tarenius. Trycket ökade från Mullsjö och efter en försvarsmiss fick hemmalaget ett tre mot ett läge precis framför mål. Men Anton Vestlund missade ett näst intill öppet mål. Därmed stod sig resultatet perioden ut.

I andra perioden syntes mer och mer en klassisk innebandymatch. Det blev öppnare lägen och snabbare spelvändningar. Tempot ökade ordentligt och Mullsjö kvitterade snabbt genom den tidigare Libk-spelaren Joel Dagman. Hemmatrycket fortsatte och även stödet från publiken. De fick ytterligare ett läge med både ett och två skott där sedan det tredje sattes av Isaac Rosén. Hemmalaget började ta över – men då klev Martin "Marre" Karlsson fram igen och tystade både trumman och publiken genom sitt 3–3-mål. Energin ökade drastiskt från Libk och då kom målen på köpet. Först 3–4 som blev tillskrivet som ett självmål, sedan 3–5 i ett fem mot fyra-läge genom Oskar Seth och sedan 3–6 som Max Wahlgren snurrade in i mål efter ett skott från Seth på nytt. Både Libk och Mullsjö fick varsin utvisning vardera i slutet av perioden – men det blev ingen utdelning.

Det gick endast 21 sekunder in i tredje perioden innan Mullsjö reducerade genom Tim Braillard. Nu vaknade publiken och trumman på nytt. Libk ställde sig i försvarsposition igen medan Mullsjö fick rulla runt. Hemmalaget försökte trycka på men Linköping var samlade i försvaret. Istället utökade Libk ledningen till 4–7 då Martin Karlsson satte sitt tredje mål för kvällen. Med drygt sex minuter kvar av matchen fick hemmalaget en straff och hade chansen att komma in i matchen på nytt. Den tog Daniel Gidske – som Robin Laakso räddade snyggt. Mais tog ut målvakten tidigt och tryckte på. Två gånger om var Libk nära på att sätta bollen i öppen kasse. Men med tiden 18:38 gjorde Mullsjö 5–7 – som också blev slutresultatet.