Det har visserligen blivit två raka övertidssegrar för Libk före lördagsmötet med bottenlaget Helsingborg, men spelmässigt har man inte övertygat och i sporthallen stod hemmalaget för en ny svag insats. Framför allt den första perioden var ett riktigt bottennapp.

– Vi är ett topplag helt utan självförtroende just nu. Det är tätt med matcher och många spelare verkar inte klara av det. Vi sågar domare och håller på, men vår egen insats i första perioden var bedrövlig, sa Johan Astbrant.

Hemmamålvakten Robin Laakso hann knappt sätta sig mellan stolparna förrän han blev utbytt. Det var mer än lovligt svagt försvarsspel från hemmalaget och Helsingborg fick göra tre mål innan fem minuter var spelat. Det blev något bättre efter den mardrömsstarten, men gästerna fick matchen precis dit de ville med tajt försvarsspel och många omställningslägen.

Artikelbild

Libk höjde tempot i den andra perioden och fick efter mycket möda och stort besvär in två mål i slutskedet som gav hemmalaget hopp. Martin Hovlund sköt 1–4 via ett vackert skott i krysset och Martin Karlsson slog in 2–4 från nära håll. När det sedan blev 3–4 (Max Wahlgren) i början av den tredje perioden var det verkligen match. Libk var uddlöst i två powerplay innan Simon Palmén kunde kvittera med bara dryga minuten kvar av ordinarie speltid. Efter en mållös förlängning blev det straffar där Jonathan Nilsson avgjorde för Helsingborg.

– Det hade nästan varit skönare att förlora och fått en riktig näsbränna. Vi pratar så mycket om hur vi ska göra därute, och så gör vi inte det, sa Johan Astbrant.

Plus i Libk till målvakten Andreas Blom som kom in tidigt i matchen och svarade för ett antal kvalificerade räddningar. Resten? Nja, det måste bli bättring om det ska bli en rolig vår för Linköping innebandy.

Publik: 525.