Hansen gjorde 37 poäng för Libk i allsvenskan den gångna säsongen och har tidigare erfarenhet av spel i högsta serien.

– Det känns otroligt roligt och inspirerande att flytta till IBK Dalen och Umeå. Jag fick ett väldigt gott intryck av föreningen och det känns roligt att komma till innebandyns huvudstad. Efter att ha spelat ett år i allsvenskan känns det väldigt roligt att återigen få spela i SSL, med och mot de bästa. Det har alltid varit jämna och roliga matcher mot Dalen när jag spelat i Linköping och det känns spännande att nu få representera Dalen. Jag längtar redan till att flytten går och att jag får lära känna laget bättre och att säsongen ska starta, säger Caroline Hansen till Dalens hemsida.

– Att jag valde Dalen beror på att jag fick ett väldigt gott bemötande och fick en väldigt bra bild av laget och föreningen. Det kändes som vi hade samma målsättning och tankar på hur man tar sig dit. Jag har också hört väldigt gott om Dalen som förening och om tjejerna i laget. Känner ju Dalen-ikonen Linn Mikaelsson sedan tidigare och vill inte missa chansen att få spela med henne, vilket känns betydligt roligare än att mötas i sarghörnen, fortsätter Caroline Hansen.

IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson säger till klubbens hemsida:

– Caroline har under de senaste säsongerna varit en viktig spelare i Linköping både under det senaste året i allsvenskan och även tidigare i SSL. Hon är en spelare som kan vara användbar på flera positioner i vårt spel och känns väldigt trygg i spelet med boll. Carolines målmedvetenhet att både vilja utveckla sig själv men även laget känns som en väldigt viktig injektion i vår fortsatta utveckling av laget.

Libk har tidigare förlängt med en rad spelare, som Lovisa Byman, Cornelia Åsberg, Ida Elofsson och målvakten Alva Dahl.

Lagen i allsvenskan västra 2019/2020: Fröjered, IBF Linköping, IBF Örebro U, Lockerud Mariestad, Linköping IBK, Rönnby Västerås U, Telge, Västra Mälardalen.