– Det värsta som kan hända är att någon eller några skulle känna sig nöjda med vad vi gjort. Då är vi farligt ute, säger Johan Astbrant, tränaren, inför första SM-semifinalen mot Falun på annandag påsk.

Falun är tillsammans med Storvreta jättefavorit till att ta en finalplats, har fyra SM-guld på de fem senaste åren och ett stjärnspäckat lag med Alexander Galante Carlström i spetsen. Om vi påstår att Libk slår ur underläge har vi just levererat dagens understatement.

Men Astbrant vill inte prata så mycket om det heller.

Han säger:

– Inför säsongen tappade vi spelare som Tobias Gustavsson och Christian Mattsson och ändå har vi gjort ett bättre resultat. Så det är svårt att säga att det inte varit lyckat. Men jag minns hur det var inför våra SM-finaler och många tyckte att "oavsett vad som händer har vi gjort en jävligt bra säsong". Det snacket vill jag inte veta av nu.

Libk tränade på torsdagen, men tar sedan två dagars påskledigt för att ladda inför det som komma skall. Utöver Jesper Alm är alla tillgängliga och redo för spel. Kvartsfinalserien mot Växjö blev som väntat en fysisk prövning, men innehöll samtidigt bara fem matcher och det gav lite extra välbehövlig vila för eventuellt slitna kroppar.

– Vi slog Falun i hemmamatchen i serien och det var första gången under mina tränarår. Det gav en tro och visar att det finns potential att vinna även nu, säger Johan Astbrant.

Nämn en sak som blir allra viktigast.

– Vårt eget spel med bollen. Tidigare har det alltid pratats om hur vi ska försvara, men vi kan inte ställa oss i skyttegravar och bli kvar under en en lång matchserie. Det kommer vi inte att klara utan att till slut bli sönderskjutna.

Robin Laakso går in i semfinalen som tydlig förstakeeper. Samtidigt har Jonas Gustafsson nu kommit tillbaka efter sjukdom – och tidigare gjort stormatcher mot just Falun.