Och till den här säsongen har man uppdaterat vagnparken och tagit hem en ny bil, från Estland.

– Vi har köpt en av M-sport fabriksbyggd Ford Fiesta R2 som CRC Motorsport tagit hand om i många år och som varit vinstrik i både Estland och Finland med tidigare föraren Roland Poom.

– Vår målsättning är att vara topp 5 när finalen körts i september, men det blir en lång och tuff säsong med riktigt hårt motstånd. Tyvärr har vi inte provat bilen än med tanke på den dålig vintern i Östergötland men vi kommer åka i Vännäs med en inställning och vilja att göra allt vi kan.

Annars blir det tunt med östgötska förre i SM i år. Jocke Längberg, LMS, har kört flera säsonger tidigare men väljer nu en annan väg.

– Vi kommer ligga lite lågt i vår och bara åka några få småtävlingar som det ser ut nu. Men till East Sweden Rally i Linköping räknar vi med att vara tillbaka med full attack som vanligt.

Maths Jonhsson och Mårten Hearthly har också åkt flera SM-säsonger men finns inte anmälda till årets första tävling i Vännäs.

Mats Andersson, MK Kinda, åkte hemmatävlingen i Linköping förra säsongen och var då fyra i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen. Han har över vintern satsat på en ny bil men det blir ingen full SM-säsong för honom heller.

– Tanken i år är att vi ska prova ut våran nya bil för nya grupp H. En Peugeot 307 med alla rätta grejer som blir kul att utveckla. Jag är även tränare för Rimforsa IF nystartade damlag och flickor 17 så det finns att göra det här året.

– Men vi siktar på Skänningeknixen och Sviestadträffen 1 maj, sen blir det sprint-SM på SM-veckan i Skåne och till sist East Sweden rally i Linköping. Vårt mål är att åka hela SM 2019, om vi får bilen att fungera som vi vill.